Egészséges szokások az építőiparban - Építkezés Portál

Egészséges szokások az építőiparban

Az építőiparban dolgozók gyakran alig hallanak az egészség fogalmáról, hiszen néha igen kemény körülmények között dolgoznak. A rendszeres koránkelés, hosszú munkanapok, tűző nap, eső, szél, rohanás… mind megnehezítik a jólétünket és a fizikai teherbírásunkat.

Szerencsére azonban néhány biztos tippel ezek a problémák megoldhatók. Egy spanyol kormánylap szerint mindössze négy fő szempontot kell figyelembe vennünk az egészség megőrzése érdekében.

Étkezés

A gazdag és változatos étrend segít az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében. Ez azt is jelenti, hogy le kell mondani a gyors kávékról, amik pillanatnyi felüdülést jelenthetnek a reggeli és a délutáni órákban. A gépi kávé nemcsak rosszabb minőségű, hanem a fogakat is sokkal gyorsabban beszínezi, így nemcsak az egészség miatt, hanem az esztétikai szempontok miatt is érdemes lemondani róla.

Leszokás a dohányzásról

A dohányzás olyan szokás, amely több szinten is súlyosan károsítja az egészséget. A legjobb ajándék a testnek az, ha valaki leszokik róla. Ráadásul az építőiparban nagyon elterjedt a cigiszünet, ami a nem dohányzókat vagy az éppen leszokókat is kísértheti. Ahogy a kávénál, úgy itt is meg lehet említeni, hogy a dohányzás elhagyását a fogaink és a fogorvosunk is meg fogja köszönni.

Mozgásszegény életmód helyett fizikai aktivitás

Testünknek mozgásra van szüksége ahhoz, hogy fitt és egészséges maradjon. Bár úgy tűnhet, hogy egy építkezésen rengeteget mozog az ember, azonban nem szabad az otthoni órákat a fotelben és a tévé előtt tölteni. Menjünk el sétálni, szervezzünk hétvégi kirándulásokat a családdal, próbáljuk meg megtalálni a tökéletes egyensúlyt a munka és a pihenés között.

Alvás és pihenés

Csak úgy nyerhetjük vissza elveszett energiánkat és őrizhetjük meg egészségünket, ha gondoskodunk a pihenésünkről. Sok építőipari dolgozó korán kel és későn fekszik, miközben 10-12 órát lehúzott a tűző napon. A cégeknek gondoskodniuk kell arról, hogy a munka tényleg 8 óráig tartson, hogy mindenki ki tudja magát pihenni.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada