Az építészek mennyire felelősek a budapesti dugulásokért?

A lefolyó eldugulása igen kellemetlen következményekkel járhat. Elkerülni és megelőzni természetesen lehet, ám ilyenkor jó néhány dologra oda kell figyelnünk. Legyen szó kisebb településről vagy akár a fővárosról, a dugulás szinte mindenhol nagy problémákat tud okozni, de vajon mennyiben tehetőek felelőssé az építészek ezekért a dugulásokért.

Szerencsére Budapesten több lehetőségünk is van szakszerű duguláselhárítást igénybe venni, mint egy kisebb településen, ráadásul a Fővárosi Csatornázási Művek dolgozói, rendszeresen tisztítják is a csatornákat, még akkor is ha teljes dugulást nem észlelnek. Véleményük szerint azonban nem az épülettervezéssel és azok kivitelezésével van gond, hanem a lefolyóba jutó ételmaradékok, használt zsiradékok szokták okozni a problémát.

Csatorna tisztítás 0-24 órában

A lefolyóba kerülő ételmaradékok és kisebb szennyeződések rátapadnak a lefolyó belsejére, így szűkítik a cső átmérőjét. Ezen a lerakódáson pedig még jobban megtapad a többi szennyeződés, a végén pedig ez egy olyan dugót képez, mely teljesen elzárja a csövet. A dugulás persze soha nem tud jókor jönni, de különösen nem szoktunk neki örülni munkaszüneti napokon vagy ünnepnapokon.

Igen kellemetlen tud lenni, amikor vendégeket várunk és azzal szembesülünk, hogy a fürdőszobában vagy a WC-csészében áll a víz. Szerencsére Budapesten lehetőségünk van 0-24 órás non-stop duguláselhárítást is igénybe venni, ennek köszönhetően a szakemberek segítségünkre sietnek akár az éjszaka közepén vagy ünnepnapon is.

Függetlenül attól, hogy a dugulást mi okozta, a jól felszerelt és képzett szakemberek feltárják a probléma forrását és a legmodernebb eszközöket tudják bevetni annak érdekében, hogy rövid időn belül megszüntessék a dugulást. Lehetőségünk van nagynyomású csatornamosást vagy szifontisztítást is kérni, igény esetén pedig akkor is tudjuk őket hívni amikor idegen tárgy eltávolítására van szükség.

A modern csőkamerás rendszerrel a rejtett dugulásokat is fel tudják deríteni, emellett ellenőrizni tudják a csatornahálózat műszaki állapotát is. Szükség esetén pedig a teljes csatornahálózat fertőtlenítésére is sor kerülhet.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada