Építőipari cégek közül egyre több köt egészségbiztosítást a munkavállalókra - Építkezés Portál

Építőipari cégek közül egyre több köt egészségbiztosítást a munkavállalókra

Az építőiparban dolgozók munkája nem teljesen veszélytelen, és számos egészségügyi kockázatot rejt magában, még a mai modern technológiák segítségével is. A munkáltatóknak igen is van felelőssége abban, hogy a munkavállalók egészsége ne károsodjon munkavégzés során.

Ehhez egyrészt szükség van minden cégnél kockázatértékelésre, hogy ki lehessen szűrni a veszélyeket, kockázatokat, és ezeket meg is lehessen előzni. A kockázatértékelést azonban nemcsak a balesetek megelőzésére használják, hanem az egészségügyi kockázatok kiszűrésére, meggátolására is.

Nem csoda tehát, hogy amikor építőipari cég kockázatértékelést készít, akkor abba munkaegészségügyi szakembert, esetleg mentálhigiéniával foglalkozó szakembert is be kell vonni. Az is fontos az építőipari cégek esetében, hogy a munkatársak minél rövidebb ideig legyenek betegek, minél hamarabb gyógyuljanak fel egy-egy betegségből, hiszen az építőiparban fontos határidők vannak, melyek be nem tartásának súlyos anyagi vonzata lehet.

Épp ezért a cégek érdekes is, hogy a munkatársak egészségének megőrzésében ők is részt vállaljanak.

Az egészségbiztosítás béren kívüli juttatásként

Érdekes kérdés persze, hogy egy építőipari cég hogyan is tud szerepet vállalni a munkatársak egészségügyi kérdéseiben? Természetesen úgy, hogy a kockázatértékelés, és a szükség óvintézkedéseken túl lehetőséget biztosít a számunkra egy jobb egészségügyi ellátásra. Ezt pedig az egészségbiztosításon keresztül leheti meg. A magán egészségbiztosítások ma már nemcsak magánemberek számára érthetőek el, hanem munkáltatók számára is, akik az összes munkatársat be tudják vonni.

Ez a lehetőség béren kívüli juttatásként, jutalomként is adható, és segíthet abban, hogy egy esetleges betegség, sérülés esetén a munkavállaló hamarabb jusson szakszerű segítséghez, kezeléshez, ellátáshoz, így pedig gyorsabban gyógyuljon meg, és térhessen vissza a munkába. Az építőiparban számos kockázati tényező van, mely veszélyes lehet a munkavállalók egészségére, de az egészségbiztosítással a kezelések költségei könnyen finanszírozhatóak.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada