Fújható szigetelés – Hatalmas innováció az építőiparban

Az építőipar rohamosan fejlődik, az új technikák, technológiák és anyagok egyre nagyobb teret nyerve juttatnak el minket az eddiginél gyorsabb, egyszerűbb és sokszor megfizethetőbb megoldásokhoz. A fújható szigetelés megkönnyíti és lerövidíti s a szigetelési munkálatokat azonban nem mindenhol alkalmazható és a szigetelőértéke sem minden esetben felel meg.

Mi az a fújható szigetelés?

A fújható szigetelés a szigetelőanyagot egy eszköz segítségével viszi fel a szigetelendő felületre, fújó technikával. A módszer padlások, tetőterek szigetelésére alkalmas. Homlokzati vagy egyéb fali szigetelésnél nem alkalmazható módszer, mert a szigetelőanyag függőleges felületen a fújás után nem rögzíthető azonnal. A fújható szigeteléshez többféle összetételű szigetelőanyag is felhasználható, bár mindenképpen a speciális, erre a módszerre optimalizált állapotú anyagokkal lehetséges csak a munka. A fújható szigetelés gyors, könnyen végezhető módszer, melynek hatékonyságához hozzájárul az a tény, hogy a legnehezebben hozzáférhető helyekre, apró kis zugokba is könnyedén és jól bejuttatható a fújt szigetelőanyag.

A legelterjedtebb fújt szigetelőanyag a fújható üveggyapot, melyet ezen technika felhasználásával bontás nélkül juttathatunk a szigetelni kívánt területekre. A bontási munkálatok szükségtelensége rengeteg előnnyel jár. Egyrészt sokkal gyorsabbá válik a szigetelés procedúrája, hiszen egy nap leforgása alatt kivitelezhető. Másrészt a bontás elmaradásával a rendetlenség, a kosz, a por is elkerülhető, valamint a bontási és takarítási munkálatok is szükségszerűen kiiktatódnak. A fújható szigetelés az utólagos padlás és tetőtér szigetelések nagy megkönnyítője, az építőipar egyik hatalmas innovációja, mely könnyű súlya miatt még a födém terhelését sem növeli.

A fújható szigetelés tökéletes fedést és hőhídmentes megoldást ígér, mivel nincsenek illesztési pontok, nincsenek rosszul szigetelt helyek. A felfújt innovatív üveggyapot tömören terül el a födémen, lefedve ezzel annak teljes egészét. A környezettudatosan élők számára is kitűnő alternatíva a fújható szigetelés, mivel nem igényel kötőanyagot, környezetbarát, nem tartalmaz olyan vegyi anyagokat, mint a rágcsálóírtó, gombaölő, égéskésleltető és természetes alapanyagokból készült.

Hozzászólás írása