Az építőipar titka: megtakarítás a ház légkondicionálásában - Építkezés Portál

Az építőipar titka: megtakarítás a ház légkondicionálásában

A SIP panelekkel való építkezés akár 50%-kal is csökkentheti a ház éves energiafogyasztását, bár erről ritkán szokott szó esni. Az építőiparban sokan nem tudják, de ez hosszú távú energiamegtakarítást jelent, és nagyobb kényelmet biztosít a házban. Így nemcsak a kivitelező, hanem a háztulajdonos is boldog lesz.

A SIP panelből épülő házak lehetővé teszik, hogy folyamatos szigetelést hozzunk létre, amely szinte teljesen kiküszöböli a hőhidakat. Ezenkívül ez az anyag nagy teljesítményű légmentes burkolatot hoz létre, mivel az illesztések pontosak és könnyen lezárhatók.

Ez lehetővé teszi számunkra, hogy nagyobb kontrollt tartsunk fenn az otthonunkban lévő hőmérséklet felett. A lakásba belépő levegő szabályozása szükséges a fűtési és hűtési költségek alacsonyan tartásához.

A SIP panelből épített ház magas hőteljesítményének köszönhetően stabilan tartja a beltéri hőmérsékletet, ami megakadályozza a nyári hőnyereséget és a téli hőveszteséget. A jobb hőteljesítményű ház nagyobb beltéri komfortot teremt a lakók számára, mivel a hőmérséklet-ingadozások jelentősen csökkennek.

A megtakarítás környezetbarát építés

Egy tanulmány szerint a SIP építés zöld építkezés, mivel jelentősen csökkenti a helyszínen és a gyárban keletkező anyaghulladék mennyiségét. A gyárban felhasznált anyagok mennyiségét a teljesítmény maximalizálása és a hulladék minimalizálása érdekében szabályozzák.

Ennek eredményeként a panelek gyakorlatilag készen érkeznek a helyszínre, és nem keletkezik további törmelék, mint a hagyományos építési módszereknél. Ezenkívül a SIP panelek környezetbarátnak számítanak az általuk használt anyagok miatt.

Az építőiparban ma már széles körben használt OSB-lapok gyorsan növő fából készülnek, amely fenntartható anyagnak számít. És bár az expandált polisztirol (EPS) gyártásához kőolajszármazékokat használnak, ez az anyag 98%-ban levegőt tartalmaz, így szintén környezetbarátnak tekinthető.  Végre mindenki elfelejtheti a téglát, a vasat vagy a cementet. Egy ház építése SIP panelekkel tisztább, gyorsabb és biztonságosabb.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada