A poloskairtás folyamata - Építkezés Portál

A poloskairtás folyamata

Az ágyi poloska az egyik legkellemetlenebb és legaljasabb, emberre is veszélyt jelentő kártevő. Ha ágyi poloska jelenlétének gyanúja merül fel, az első és legfontosabb először az, hogy tisztázzuk: valóban poloskákról beszélünk-e! Ha látjuk az élő poloskát, akkor a feladat egyszerűbb, de ennek hiányában a poloskák nyomait kell keresnünk, így csípéseket, ürüléket, vérfoltokat és levedlett poloskabőrt.

Ha valóban poloskáról van szó

Amennyiben a gyanú beigazolódik, avagy ágyi poloska költözött be otthonunkba, akkor haladéktalanul meg kell kezdenünk az irtást, aminek során a szakember feladata az, hogy egy tartós méregmezőt hozzon létre permetezés segítségével. Bár ez ijesztően hangozhat, ellenben aggodalomra semmi ok, a szakemberek ma már a legkorszerűbb és legbiztonságosabb, emberekre szinte teljesen veszélytelen anyagokat vetik be a poloskák ellen, amelyek egyrészt színtelenek, másrészt szaktalanok, és sem szőnyegen, sem bútorokon nem hagynak foltot.

Amint megtörtént a poloskairtás, a helyiség rögtön használható, bár egy alapos szellőztetés ajánlott.

Az esetek többségében az ágyi poloska egyetlen permetezéssel kiirtható, tehát a kezelés ismétlésére nincs szükség, de akadnak alaposabb fertőzések, amikor szükség van egy második fújásra, hiszen túlélte néhány egyed az első alkalmat. Ilyenkor általában az első után mintegy két héttel kell ismételni az eljárást, hiszen a poloskairtás célja az, hogy minden egyed kiirtásra kerüljön.

A poloskairtás folyamata

A poloskairtás folyamata

Poloskairtáshoz

A poloskairtáshoz ma már számtalan hatásos szer kapható hagyományos kereskedelmi úton is, vannak permetek, felületkezelő spray-k és porozók egyaránt. Ezek használata azonban gyakran nem vezet eredményre, aminek az oka leginkább az, hogy az emberek kellő szakértelem hiányában használják, ezáltal a kezelés pont oda nem ér el, ahol szükség lenne rá. Egy kisebb fertőzés esetben sem ritka ugyanis, hogy a hatásos irtáshoz akár több liter vegyszer elfogy, tehát a boltban vásárolt néhány deci egyszerűen nem lehet elég hatásos.

Ha szakembert hívunk, akkor is sokféle professzionális módszerrel találkozhatunk! Vannak például különféle érintőmérgek, melyek permetezéssel kerülnek a helyükre, de beszélhetünk füstképzésről, hidegködről vagy ULV-ről is, amelyek kombinálhatók, a hatékonyság érdekében.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada