Traktorok nem csak mezőgazdasági használatra

A traktorokat főként mezőgazdasági munkák elvégzésére használják, lényegében erre is vannak kitalálva. A rájuk szerelhető homlokrakodóval számos munkát el lehet végezni az ásástól a szállításon át a rakodásig.

De nem csak trágyavilla, raklapvilla, bálafogó vagy permetező szerelhető rá a traktorokra, hanem számos más eszköz is, amik más iparágakban, például az építőiparban vagy az erdőgazdálkodásban hasznosak. A gyártók kínálatában már nagyon széles körben találhatunk ilyen eszközöket.

Természetesen arra mindenképp figyelni kell, hogy a kiválasztott eszköz kompatibilis legyen a traktorunkkal, de számos cég gyárt univerzálisan használható, traktormárkától függetlenül felszerelhető eszközöket. Legyen szó tisztítási munkákról, fúrásról, gallyazásról vagy árokásásról, könnyedén találhatunk megfelelő berendezést a traktorunk számára.

Persze a gazdaságban is lehetnek olyan munkák, amik nem kötődnek szorosan a növénytermesztéshez, mégis el kell őket végezni, ilyen lehet a telep seprése, vagy árokásás, esetleg gyepkaszálás.

Traktorral végezhető munkák az építőiparban és az erdőgazdálkodásban

Az építkezéseken a földmunkát a nevükből is adódóan földmunkagépekkel végzik, ugyanakkor a megfelelő kiegészítő berendezéssel akár egy traktor is alkalmas lehet a munkára. Homlokrakodót, kotróberendezést, betonkeverőt, de akár még gödörfúrót is lehet traktorra szerelni, ami az építkezéseken is bevethető.

Persze ezekkel nem lehet mindig helyettesíteni a kifejezetten építkezésekre kifejlesztett munka- és erőgépeket, de a szükség törvényt bont alapon, ezekkel a berendezésekkel a traktorok is használhatóak.

Az erdőgazdálkodás esetében azonban nagyon is gyakori a traktorok használata. A kivágott fák vontatásában, és nehezen megközelíthető vagy autóval járhatatlan utakon gyakran bevetik őket. Emellett számos olyan kiegészítővel lehet a traktorokat felszerelni, ami nagyban megkönnyíti az erdészek munkáját is.

Ilyen lehet az erdészeti daru, ami egy viszonylag új találmány, mert eddig főként teherautókra szerelhető verzió volt elérhető, de már létezik traktorra rakható kivitel. Ezen túl gallyazó funkcióra használható berendezések is hasznosak ezen a területen.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada