Tévé az új lakásban

A televíziózás életünk szerves része, viszonylag kevés ember kerüli, ezért központi kérdés, hogy hol legyen a helye, amikor új otthonba költözünk. Fontos jól megválasztani a készülékek helyét, és az sem mindegy, hogy a DVD-k, Blu-Rayek, távirányítók hol kapnak helyet.

Építkezőknek

A kábeltévé bekötéséről érdemes időben gondoskodni, és nem az utolsó pillanatra hagyni a dolgot. Akik kész lakásba költöznek, számukra evidens, hogy hol lesz majd a készülék helye, az építkezők azonban szabadabban választhatnak. Amennyiben több szobás lesz az ingatlan, akkor tervezzük meg előre a készülékek helyét, hiszen a szakemberek úgy tudják bekötni majd a rendszert. Akik már meglévő lakásba költöznek, azoknak is van lehetőségük változtatásra, vagy ha akarják, akkor új készülékeket is üzembe helyezhetnek. A tévék helyét ajánlatos szolgáltató választás előtt eldönteni, így sok kellemetlenséget meg lehet spórolni.

Hol legyen a tévé a lakásban?

Hol legyen a tévé a lakásban? – Ha már megvan a lakásban a hely a tévé számára, akkor el kell dönteni, hogy min tároljuk. Olvasd a cikket!

Szolgáltatók

Sajnos nem mindig van lehetőség szolgáltatót választani, elképzelhető, hogy bizonyos területeken egy vagy két társaság található meg. Azt is el kell dönteni, hogy kell-e sok csatorna, vagy elég a digitális átállással elérhető hét darab ingyenes csatorna. Ha utóbbi elég, akkor pusztán egy set-top-boxot kell beszerezni, és már lehet is nézni az alapcsatornákat. Amennyiben ennél többre vágyunk, akkor kell felvenni a kapcsolatot valamelyik szolgáltatóval.

De hol legyen a tévé?

Ha már megvan a lakásban a hely a tévé számára, akkor el kell dönteni, hogy min tároljuk. Lehet falra szerelni, de választhatunk asztalkát is neki. Fontos, hogy a tévé, az állványok illeszkedjenek a szoba stílusához. Érdemes a kanapéhoz egy dohányzóasztalt is tenni, ott tárolhatók a távirányítók és a műsorújság. Valamilyen távirányító tartóra mindenképpen szükségünk lesz, ha nem akarunk folyton rájuk ülni vagy leverni. Két távvezérlő biztosan kell készülékenként, egy a tévéhez, egy pedig a set-top-boxhoz. Amennyiben nem akarunk dohányzóasztalt, akkor is készíthetünk valamilyen távirányító tartót, hogy megvédjük őket.

Hozzászólás írása