Tetőcserép és kiegészítőik

Amellett, hogy megvédi otthonunkat a csapadéktól, a tetőcserép ingatlanunk ékességeként is szolgál. Anyagát tekintve lehet beton és kerámia, melyek többféle dizájnban és színben érhetőek el a piacon, ezért érdemes minél szélesebb körben nézelődni építkezés, tatarozás előtt. Nyújtunk egy kis segítséget, hogy milyet is érdemes választani:

A betoncserép előnyei

Kvarchomok és cement mixtúrájából készítik, melyhez színezőanyagot adnak. Ellenáll a csapadéknak, a szélnek, és a fagynak. Hosszú évtizedeken át szolgálja az ingatlant, azonban az anyagát tekintve némiképp nehéz, ezért strapabíróbb tetőszerkezetet igényel.

A kerámia cserép előnyei

Némely kerámia cserepeknél a gyártó van, hogy 50 év biztosítékot vállal termékére. Az ingatlan védelme mellett remekül szigetel, még is átereszti a párát. Könnyebb szerkezete miatt a kevésbé strapabíró tetőszerkezetek is stabilak lesznek alatta. Nagyobb választékot vonultat fel, mint a betoncserép paletta, így biztos talál ízléséhez illőt.

Készházak és tetőcserepek

Készházak és tetőcserepek – Már a háza tervezésekor gondoljon rá és körültekintően válassza ki a megfelelő tetőcserepet, hiszen egy életet fog leélni alatta.

Hódfarkú cserép

Minimálisan bordázott, illetve sima felülettel kapható. A hódfarkú cserép téglalap formájú, az egyik oldalán íves kialakítással. Készítenek tradicionális és felezhető cserepet, és kúpcserepet is a gerinc rész beborításához.

Néhány ismert márka tetőcserép vásárlása előtt: Leier, Bramac,

Hornyolt és sajtolt cserép

Ez a cserépfajta igazán fedi és védi. Úgynevezett sajtolt és hornyolt formában léteznek, melyeket egymáshoz passzítva kapcsolhatunk egybe – így biztosabban óvja tetőterét a csapadék beszivárgásától. Talán ez az egyik mérvadó oka annak, hogy ez a fajta a legkeresettebb tetőcserép.

Egyéb, praktikus kiegészítők

Tetőterünket hangulatosabbá és világosabbá tehetjük néhány tetőablakkal, melyekből különböző formájú és méretű választékot kínálnak a szakboltok. Beszerelésükre azonban még a tető cserepezése előtt kell gondolnunk, hiszen így időt és pénzt spórolhatunk meg.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada