Szeretem a párom, de ő „csak” egy szakmunkás

Egyáltalán nem meglepő a mai világban, ha egy nő sokkal magasabb összeget visz haza, mint a férfi. A pénz, az iskolai végzettség és a karrier kérdése akarva akaratlanul is befolyásoló tényező lehet. Nyilván minden kapcsolat más és más értékekre alapul. A személyiségünk, a külső tényezők és az életünk előtörténete is befolyásolja, hogy miként vélekedünk a férfi és női szerepekről.

Ha konzervatív nevelést kaptunk, akkor biztosan a hagyományos szerepekkel fogunk szimpatizálni. Ha ezek eltérnek a nevelésben kapott beállítottságoktól, akkor gyakran kerülhetünk megalázó helyzetbe, ami miatt szinte biztosan véget fog érni a kapcsolatunk. Egy kutatás bebizonyította, hogy  a keresetben fennálló egyenlőtlenség gyakran hűtlenséghez vezet. Ennek a magyarázata az, hogy ha nő sokkal többet keres mint a férfi, akkor előfordulhat, hogy a férfi csajozással próbálja önmagának is bebizonyítani, hogy még mindig teljes értékű.

Olyan embereknél, ahol a férfiasság és a nőiesség meghatározása nem a megszokott szerepeken alapul, ott nem számít, hogy ki mennyi pénzt tesz le az asztalra.

Minden olyan kapcsolatban ahol a külön kasszás életfelfogás működik, érdemes azt figyelembe vennünk, hogy könnyen kínos helyzetbe hozhatjuk magunkat, vagy ami még rosszabb, a párunkat. Ez könnyen konfliktus forrássá nőheti ki magát. Minden ilyen alkalommal az a fél próbáljon meg igazodni, aki tehetősebb. De mitől függ, hogy ki mennyit keres? Jelenleg Magyarországon ez az esetek döntő többségében az iskolai végzettségtől függ.

Tehát minél magasabban állsz azon a bizonyos ranglétrán annál nagyobb a fizetésed. Gyakran sajnos egy befolyásos ember nem talál a saját körében megfelelő párt, akár éveken át is keresgélheti a szerelmet teljesen feleslegesen.

Egy példa, hogy a szerelem nem mindig a saját társaságunkban fog megtalálni minket

Egy hasonló cipőben járó hölgy elmesélte, hogy a két diplomájával, luxusautójával nap mint nap elhaladt Budapest legforgalmasabb körútján. Mindennap sajnálkozva nyugtázta, hogy milyen szörnyű lehet a forró nyári napokon a szomszédos építkezésen dolgoznia azoknak a félmeztelen férfiaknak. Egyik nap viszont cserben hagyta az autó, ő pedig amíg kétségbe esetten hívogatta az autómentőt, addig a közeli építkezésről a segítségére sietett a jelenlegi férje. Félre értés ne essék, a férfi nem csoport vezető, műszaki asszisztens, vagy épp a tervező volt, hanem egy teljesen hétköznapi fizikai munkás.

Persze hosszú idő eltelt, mire a hölgy belátta, nem tud a szerelem elöl menekülni, de végül is több mint 14 éve boldog házasságban élnek, és egyáltalán nem zavarja őket, hogy a kapcsolatban van aki négyszer többet keres a másiknál.

Persze vannak ilyen esetek is, de sajnos a legtöbbünket nem csak az anyagi különbség zavarja, hanem az, hogy mégis mit szól majd a környezetünk? Mi lesz ha a diplomás sikeres üzletvezető bemutatja a szüleinek, vagy a barátainak az egyszerű pincér lányt? Valószínűleg semmi! A szerelem nem válogat, és úgy sem tudunk kitérni az útjából, ha a fejünket egy építőipari munkás, egy szakács vagy egy ápolónő csavarta el, akkor hagyjuk, hogy sodródjunk az árral. Nem érdemes iskolai végzettség, és jövedelem szerint párt választani.

Hozzászólás írása