Régi – új belsőépítészeti mánia: médiaszoba ágyakkal

Nem annyira újkeletű divat az ággyá alakított szoba, mely tulajdonképpen nem más, mint egy hatalmas matrac a padlón, mely faltól falig tart. Jellemzően médiaszobákban fordul elő. Ez az extrémebb eset, általában a házak tulajdonosai inkább csak ágyakkal, kanapékkal ellátott moziszobát igényelnek a belsőépítésztől. A médiaszobák kialakítás már a ház megépítésekor elkezdődik, mivel speciális megoldásokra van szükség.

A tehetősebb réteg mindig szereti megadni saját magának a kényelmet és olyan mértékű luxust, amit csak megengedhet magának. A filmezés reneszánszát élve a projectoros vetítőktől kezdve a 3D televíziókig már minden rendelkezésünkre áll, hogy otthon is részünk lehessen a számunkra megfelelő szórakozásban.

A szórakozás mellett a kényelem is roppant fontos, ezért e kettő házasításából megszületett a médiaszoba, mely szinte ágy jellegű, kényelmes matraccal ellátott ülő-, és fekhelyekből biztosít igazi moziélményt. A különleges kényelmi berendezések főleg kemény matracokkal ellátott bútorok, melyek vagy mozgatható, vagy beépített jellegűek.

Azért fontos, hogy keményebb matracokkal lássák el a fent említett bútorokat, mert a médiaszobákat jellemzően több ember használja. Baráti összejövetelek, haveri mozizások alkalmával nagyobb igénybevételnek vannak kitéve ezek a matracok és cseréjük sem oldható meg sűrűn. Nagyon fontos, hogy hosszú élettartamra tervezett matracokat válasszunk.

Régi – új belsőépítészeti mánia: médiaszoba ágyakkal

Régi – új belsőépítészeti mánia: médiaszoba ágyakkal

Azt gondolhatná az olvasó, hogy ezeket a székeket, kanapékat, ágyszerű berendezéseket készen vásárolják, ám sok esetben nem így van. építkezéskor ezen berendezési tárgyak helyét kialakítják, majd tervező és kivitelező segítségével elkészülnek a kényelmi darabok. A megrendelő választhat matracot, kárpitot hozzájuk.

A keménység és hosszú élettartam mellett nagyon fontos, hogy ilyen jellegű használatra szánt matracok vásárlásakor arra is figyeljünk, hogy megfelelő higiéniai faktorral rendelkezzen az adott darab. Ha ritkán van mód cseréjére, ha sokan fogják használatba venni, és ha még étkezés is folyhat rajtuk ülve vagy fekve, a tisztíthatóság, antiallergén tulajdonságok, jó nedvességelvezetés és légáteresztás alapvető szükséglet.

Médiatámogató: matracman.hu

Hozzászólás írása