Régen ilyen tanszereket vásároltak a szülők gyermekeiknek

Iskolaszer vásárlásakor, manapság már gyermekünk azt válassza, ki, mely neki a legjobban tetszik. Legyen az mesefigurával ellátott tornazsák, vagy valami ismert márkajelzéssel felcímkézett tolltartó. Érdemes azonban a dizájn mellett arra is felhívni a figyelmüket, hogy olyan válasszanak, melyet kényelmesen és praktikusan, akár több éven át is ki tudnak használni.

Itt a lista

A régi tanszerek és iskolához szükséges eszközök sokkal strapabíróbbak voltak, még akkor is, ha éppen egy Disney figura se volt rajta. Érdekes lehet összehasonlítani az akkori és mostani taneszközöket.

Kisebb iskolatáskák, a kevesebb tanszerek szállításra

Az iskolatáska az egyik legnagyobb kiadás manapság a szülőknek tanév kezdéskor. Jól át kell tehát gondolni, hogy pontosan mekkora méretű, milyen fajta táskát vásárolunk gyermekünk számára. Kezdetben, mivel jóval kevesebb tanszert kellett az iskolába vinni, kisebb táskákat használtak a gyerekek.

A legismertebb a kis csatos hátizsák volt, melynek a hátulján egy keményebb falappal volt megerősítve. Ahogy az évek múlásával egyre több tanszerre volt szükség az iskolába, úgy kezdett el megnőni az iskolatáska mérete is. Divatba jöttek szép lassan az oldaltáskák is, a sporttáskák, illetve jóval később a ma használ ergonómiai és anatómiai hátizsákok is.

Tanszerek régen és most

Szinte már mindenki hallott arról, hogy régen palavesszőt és palatáblát vittek magukkal a gyerekek az iskolába. A régi időkben a kisdiákok füzet és könyv helyett egy táblát hordoztak magukkal, melyre krétával írták fel a tanultakat. Persze ez egyáltalán nem volt praktikus megoldás, így jelentek meg az idő múlásával a füzetek és a tinta. Ebben az időszakban még a padok is úgy voltak kialakítva, hogy a tintatartónak külön helyen legyen. Régen is próbáltak a tankönyvek és füzetek épségére és tisztaságára törekedni az emberek.

Míg ma mindenféle mintás, szuperhősös, matricás, könnyedén felragasztható könyvborítókat tudunk használni, régebben egy sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb dologgal oldották meg a tankönyvek borítását. Általában hétköznapi újságpapírba csomagolták be a könyveiket szeptember elején a diákok, ezt pedig akár a tanév során többször is le tudták cserélni.

Hozzászólás írása