Örök klasszikus, a kockás ing és farmernadrág

Ha szaknyelven szeretnénk megfogalmazni a divat jellemzőit, talán valami olyasmi juthat az eszünkbe, hogy olyan kulturális irányzat amit leggyakrabban az öltözködés befolyásol. Évről évre változnak ezek a szokások, a mai divat például merőben eltér a szüleink korabeli szokásoktól. Az emberi stílus és a kultúra része, ami tükrözi az egyéniségünket.

Tehát nem kötelező ahhoz tartani a legújabb trendeket, hogy stílusosan öltözzünk fel. A legfontosabb, hogy válogassuk ruháinkat mindig az adott élethelyzethez megfelelően. Ne akarjunk egy trendi szoknyában és hozzáillő tűsarkúban kirándulni menni, mert hiába mi leszünk a legdivatosabbak, biztosan rajtunk fognak emiatt a leghangosabban nevetni a turisták. A szabadidőt is tudjuk stílusos ruhákban eltölteni, csak egy kis odafigyelést igényel a dolog.

Bár a divattervezés mára már a gazdasági folyamatok egyik legfontosabb területe, nem érdemes mindig majmolni. Hiszen amíg Londonba az emberek fel tudják venni a legfrissebb ruha kollekciókat, addig biztosan furcsán néznének ránk, ha épp egy iszonyat drága és különleges kalapban sietnénk dolgozni. „Ha igényes vagy, divatos is vagy!”- ezt egy olasz divattervező kiállító termében olvashatjuk.

Némi igazság valljuk be azért van ebben, hiszen hiába a drága, márkás ruhák, ha a testünkre igénytelenek vagyunk. Nagyon kiábrándító tud lenni, ha egy gyönyörű nő a legszebb ruhákat hordja, de a haja zsíros, a körmein a lakk pedig már lepattogott.

Az igazi divat az „építő ipari munkás” öltözete

A mindenki számára jól ismert kockás inget az 1850-es években kezdték el gyártani Amerikában. A legelső ilyen ingeket a tervezők extra tartós, jól szellőző anyagból tervezték, kimondottan fizikai munkás embereknek. Egy dolgot azonban biztosan állíthatunk: a kockás ingek soha nem fognak kimenni a divatból. Sőt ha kicsit utána járunk akkor a farmer nadrágokat is csak ebből az okból kezdtél el gyártani. Valljuk be őszintén egy izmos fizikai munkás felső teste a kockás ingben és farmerben igazán tetszetős látvány lehet a nők körében.

Talán az 1960-as évek elején éppen emiatt kezdték el előszeretettel a párjuknak is beszerezni ezeket a ruhákat. Sok férfi talán úgy gondolja, hogy az öltöny, lakkcipő és akta táska olyan stílust mutat ami vonzóvá teheti őket a nők körében. Azonban ezek a ruhák és kiegészítők csupán egyfajta anyagi biztonságot árasztanak magukból. A valódi izgalmat a fizikai munkások öltözete hozza a nők életében.

Minden bizonnyal nem csak a férfiak körében hódit ez a divat hosszú évtizedek óta, a nők ugyanolyan szívesen hordanak efféle stílusú ruhákat. Amíg egy hölgynek minden alkalomra meg kell válogatni a stílust, addig a kockás ing valamiféle jolly-jokerként lehet a szekrényünk mélyén. Hiszen a viselete nagyon kényelmes, megállja a helyét agy randevún, vagy egy kiránduláson, de egy szebb darabban akár egy vacsorán is megjelenhetünk. A farmer nadrág pedig minden túlzás nélkül az élet minden területére beilleszthető ruhadarabbá nőtte ki magát.

Támogató: weboldal

Hozzászólás írása