Öntözőrendszer kontra hagyományos locsolás - Építkezés Portál

Öntözőrendszer kontra hagyományos locsolás

Minden kerttulajdonos számára sarkalatos pont maga az öntözés. Nem egyszerű megtalálni az összhangot, hiszen egyik növény inkább szárazságtűrő, a másik meg pont, hogy vízkedvelő. Az sem mindegy, hogy hogyan öntözünk. Vajon az időigényesebb klasszikus kézi locsolás a jobb, vagy a különféle öntözéstechnikai rendszerek?

Az öntözőrendszerek előnyei, hátrányai

Mindenki látott már öntözőrendszert, ha máshol nem, valamelyik közterületen. A kerti locsolás szintén nagyon hasonlóan működik, léteznek egyszerűbb öntözők, és bonyolultabb elven működő, professzionálisabb darabok is. A legnagyobb előnye természetesen maga az automatizálás, hogy tulajdonképpen bárki be- és kikapcsolhatja, különösebb tudás nem kell az üzemeltetéséhez. Fontos még megjegyezni, hogy ez azok számára is tökéletes megoldás, akik valamilyen okból kifolyólag nem, vagy nagyon keveset tudnak mozogni. Idős emberek, mozgáskorlátozottak, gyermekek számára is könnyedén használható, így senkinek nem kell lemondania a kertjük szépségéről.

Öntözőrendszerek - Öntözéstechnika

Öntözőrendszerek – Öntözéstechnika: Vajon az időigényesebb klasszikus kézi locsolás a jobb, vagy a különféle öntözéstechnikai rendszerek. Olvasd a cikket!

Hátránya az, hogy el lehet felejteni a dolgot, és megtörténhet, hogy túlöntözzük a kertünket. Ez túl a fű vagy egyéb növény pusztulásán még a pénztárcánkat is jelentősen megterheli. Maga a rendszer sem túlságosan olcsó, ha a telepítésen túl hozzávesszük a tömítéseket, szórófejeket, szelepdobozt vagy például csepegtető csövet. Ennek ellenére, ha okosan használjuk, akkor ideális megoldás a locsolásra.

Hagyományos locsolás?

A hagyományos locsolásban megterhelő lehet a kannákat cipelni, hajolgatni a kútba, így a beteg, idős emberek nehézkesen tudják rendszeresen csinálni. Természetesen kerti csapról, valamilyen tömlővel is lehetséges locsolni, de ez is körülményes lehet. Előnye viszont maga a kertben tartózkodás öröme, a szabad levegőjéé, hiszen a kerttulajdonosok mindegyike szeret kint tevékenykedni. A locsolás tulajdonképpen edzésnek is felfogható, így aki keveset tud sportolni, annak ez a kis mozgás is jól jöhet. Azt is fontos megjegyezni, hogy költségkímélő, nem kell fizetni a különféle berendezésekért.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada