Nyaralónak is kiválóak a könnyűszerkezetes házak

Az emberek többsége vágyik rá, sokan azonban az óriási költségek és a rossz gazdasági helyzet miatt mégsem meri meglépni a gyakorlatban is, hogy saját nyaralót létesítsen valahol otthona közelében, illetve egy ismert turisztikai célpont környezetében – például a Balatonnál, vagy külföldön.

Márpedig egy nyaraló létesítése és fenntartása korántsem jár akkora költségekkel abban az esetben, ha megfelelő körültekintéssel viseltetünk az alapoktól kezdve. Erre nyújtanak kiváló alternatívát ma már a könnyűszerkezetes házak.

Gyorsan felhúzhatók, energiatakarékosak

A könnyűszerkezetes házak legnagyobb előnyei, hogy töredékébe kerülnek a téglaépületeknek, ezáltal pár milliós költségből akár 1-2 hónapon belül olyan könnyűszerkezetes házat építhetünk fel a saját igényeinknek megfelelően, ami maximálisan képes kielégíteni a modern komfortélményeket. A rövid határidők elsődlegesen a száraz technológiáknak, valamint a párhuzamosan végezhető munkafolyamatoknak köszönhető, miközben bizonyos esetben az előregyártás is képes növelni a tempót.

Nyaralónak is kiválóak a könnyűszerkezetes házak

Nyaralónak is kiválóak a könnyűszerkezetes házak

A gyorsaság és a költséghatékonyság mellett a könnyűszerkezetes házak a közhiedelemmel ellentétben rendkívül jó, A+ besorolású hőszigetelő képességgel rendelkeznek, mert a felhasznált anyagok tulajdonságai sokkal jobbnak tekinthetők, mint a hagyományos szerkezettel rendelkező épületeké. Az ilyen technológiával készült házakban fűtés is kialakítható, ezáltal nem csak nyáron, hanem télen is pihenhetünk bennük, a jó hőszigetelésnek hála ráadásul minimális fűtési költségekkel.

Helytakarékosság és magas szintű tűzvédelem

A könnyűszerkezetes házak kapcsán az üzemi előregyártásnak köszönhetően nagy minőség és méretpontosság biztosítható, a könnyűszerkezetes kialakítás miatt pedig sokkal vékonyabb falak építését teszi lehetővé, ami azt jelenti, hogy lényegesen tágasabb belső terek alakíthatók ki, mint más hasonló alapterületű lakás esetében. Ez természetesen tovább csökkentheti a költségeinket abban az esetben, ha nem célunk túl nagy nyaraló építése, hiszen így akár több négyzetméterrel kisebb épület is elegendő lesz számunkra a téglaépítésű változattal ellentétben.

A könnyűszerkezetes házakra jellemző még továbbá a magas szintű tűzvédelem is, ezáltal dacára a könnyű szerkezetnek, anyagtípustól, falvastagságtól és rétegszámtól függően a falak akár 40 percig is állják a lángokat, a vázszerkezet pedig éghetetlen anyagból készül. A könnyűszerkezetes épületek előnye még, hogy akár egy extrém erős, 11-es szintű földrengést is könnyedén képes elviselni, mert a vázszerkezet rugalmas, így külső mozgás esetén sem dől össze. Szintén a sajátos vázszerkezetnek köszönhető, hogy a könnyűszerkezetes házat sokkal egyszerűbb átépíteni és akár bővíteni is, ezáltal amennyiben nyaralónkat például el akarjuk vinni egy másik területre, megfelelő szakemberek és teherautók segítségével akár néhány napon belül megtörténhet az áthelyezés.

Hozzászólás írása