Munkaerő-kölcsönzés? Milyen a megbízható kölcsönbeadó cég?

A munkaerő-kölcsönzés pontos tervezést és átgondolást igénylő folyamat, így rendkívül fontos momentum a megfelelő kölcsönbeadó cég kiválasztása. Mivel a munkaerő-kölcsönzés egy engedélyhez kötött és törvény által leszabályozott tevékenység, így szerfelett fontos, hogy a folyamat megkezdése előtt alaposan ellenőrizzük, hogy a kiválasztani kívánt kölcsönbeadó cég pontosan milyen engedélyekkel rendelkezik, illetve nem rendelkezik.

A megfelelő kölcsönbeadó cég kiválasztása

A kölcsönbeadó cég engedélyeinek ellenőrzése után érdemes kicsit a kölcsönzés díjával foglalkozni. A munkaerő-kölcsönzéssel nem lehetséges a költségek azonnali és közvetlen csökkentése, hiszen a munkaerő-kölcsönzés díja leggyakrabban önmagában magasabb az önálló munkaerő alkalmazásánál.

Munkaerő-kölcsönzés? Milyen a megbízható kölcsönbeadó cég?

Munkaerő-kölcsönzés? Milyen a megbízható kölcsönbeadó cég?

Abban az esetben, ha a kölcsönbeadó cég árajánlatában alacsonyabb munkaerő-kölcsönzési díj szerepel, mintha magunk alkalmaznánk a munkavállalót, akkor gyanússá válhat, hogy esetleg fekete, illetve szürke munka állhat a háttérben.

Fontos tudni, hogy a munkaerő-kölcsönzés egy stabil anyagi hátteret kívánó folyamat, így például a kölcsönbeadónak 1-3 hónapra meg kell előlegeznie a munkavállalók teljes bérköltségét, illetve járulékait. Előfordulhat azonban, hogy ezt a megelőlegezést az adott munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó vállalkozás folyószámla hitellel oldja meg. Ezért fontos tehát, hogy a kölcsönbeadó cég kiválasztásakor figyelembe vegyük a saját finanszírozási háttér meglétét.

Hozzászólás írása