Modern termékek az építőiparban

Az okosórák: akik már használják, azok kifejezetten már esküsznek rá. Mégis igen nagy a kétkedők tábora a modern termékekkel kapcsolatban. Első ránézésre semmiben nem különbözik egy egyszerű, hagyományos karórától. Mégis sokkal több rejlik ebben az apró kütyüben, mint azt gondolná sok ember.

Mit tudnak, és miért éri meg beszerezni egy okosórát? Miben könnyíti meg az életünket? Nem véletlen, hogy az okosóra rajongók és a kételkedők tábora is nagyon nagy, hiszen nem régen még nagy csodának számítottak a digitális kijelzőjű ébresztőórák is. A 2014-es év volt az áttörés, amikor több márkacég is előrukkolt egy „smartwatch” modellel, ezzel a technológia fejlődés kezdetét vette,

Hiszen gondoljunk csak bele, pár évvel ezelőtt még hatalmas monitoros és robusztus gépházak előtt ültek az emberek az irodán. Ezeket szinte teljesen leváltotta egy karra csatolható apró óra szerű termék. A mindennapi életünkhöz szükséges adatok, alkalmazások elérhetőek rajta.

Építőipari munkások kedvence lett az okosóra

Legtöbb fizikai munkát végző embernek lehetetlen a telefonját ellenőrizgetnie naponta többször. Bár így a közösségi oldalakat sem tudja nyomon követni, mégis a legnagyobb gond, hogy azt sem tudja érzékelni ha valaki hívja, vagy üzenetet hagy neki. És valljuk be őszintén, sürgős, váratlan helyzetek bármikor előfordulhatnak, akár egy családtaggal is. Erre a problémára is tökéletes megoldást nyújt egy okosóra. Semmivel nem okoz nagyobb gondot a viselése, mint egy hagyományos karórának.

Ha bármi történik a telefonjukon azonnal értesülnek róla, ha a karjukon viselik ezt a kis készüléket. A telefon és az okosóra folyamatos kapcsolatban vannak egymással. Az alapfunkciók között helyet kapott a tárcsázó, a hívásnapló visszanézése, a beérkező üzenetek nyomon követése, a naptár, az ébresztőóra, a hangrögzítő, a stopper, de még a zenelejátszó is. Sőt a telefon kamerájának irányítása is megoldható az okosórán keresztül.

Ma már számos típus közül tudunk választani. Mégis a legjobb ha először meghatározzuk, hogy milyen funkciókra lesz szükség a „smartwatch” használata során. Érdemes számításba venni a vízállóságot, az akkumulátor teljesítményét és a kinézetet is.

Hozzászólás írása