Minden, amit a falba építhető légkondicionáló telepítéséről tudni kell - Építkezés Portál

Minden, amit a falba építhető légkondicionáló telepítéséről tudni kell

Ahhoz, hogy a légkondicionáló rendszer ezt a rendszert használja, először egy álmennyezetet kell építeni, amelyen keresztül a csövek futnak. Ha a ház, amelyben légkondicionálót használjuk, nem rendelkezik magas mennyezettel, akkor nem szokták javasolni a telepítését, mivel legalább fél méteres magassággal kell számolni az álmennyezethez, hogy kényelmesen elférjen rajta a teljes légcsatornarendszer.

De nem ez az egyetlen dolog, amit figyelembe kell vennünk a telepítés során.

Kültéri és beltéri egységek

Ami a beltéri egységeket illeti, nem lehet csak úgy bárhová elhelyezni őket, mivel kis lefolyóval rendelkezik. Csak olyan helyiségben lehet elhelyezni, ahol a víz könnyen elvezethető.

Ami a kültérre néző egységet illeti, azt vagy a homlokzaton keresztül, vagy a belső udvarra lehet kivinni. Minden a ház típusától függ. Ha egy családi házról van szó, akkor a kültéren is elhelyezhető. Ha azonban szomszédos lakóközösségben lévő lakásról van szó, akkor annak belső udvarán kell elhelyezni. Ehhez azonban sok esetben a szomszédok engedélye szükséges. Ezenkívül elengedhetetlen a megfelelő építési engedély kérelmezése és megszerzése.

Milyen előnyei és hátrányai vannak?

Általában, ha egyszer már beszerelték és üzembe helyezték, úgy szabályozható és programozható, hogy a rácsokon keresztül a levegő kimenete pontosan olyan legyen, amilyennek a lakásban lakók szeretnék. Ha hőszivattyúval szerelik be ezt a légkondicionálót, akkor télen fűtésre, nyáron pedig légkondicionálásra egyaránt használható. További előnye, hogy mivel az álmennyezetbe van rejtve, a berendezés nem látszik, csak a kimeneti rácsok.

Az ilyen rendszerű légkondicionáló berendezések telepítéséhez építési munkálatokat kell végezni, ami nehézkes lehet. Ezért a legjobb, ha a felújítás során szerelik be, amit egy kőműves végezhet el, aki jártas a munkálatokban. Ha azonban egyszer készen vagyunk, akkor a fali panelon vagy távirányítón keresztül is kontrolálhatjuk.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada