Mikor költözzünk össze a párunkkal? - Építkezés Portál

Mikor költözzünk össze a párunkkal?

Amikor egy pár már huzamosabb ideje együtt van, szinte mindig felmerül az együtt élés gondolata. Hogy mikor érdemes összeköltözni a párunkkal, nem létezik konkrét válasz, hiszen minden kapcsolatban más és más tényezők játszanak össze ebben a kérdésben.

Sokan úgy gondolják, hogy lakva ismerszik meg a másik, ezért viszonylag hamar, már a kapcsolat elején összeköltöznek, hogy kiderüljön, mennyire jönnek ki jól, ha folyamatosan együtt vannak. Akadnak azonban olyanok, akik csak az eljegyzés-házasság után döntenek úgy, hogy ideje összeköltözni.

Régen, egészen a 2000-es évek elejéig nem volt divat a házasság előtt együtt élni, ma azonban már pár hét után is összeköltöznek a párok. Sokan együtt vásárolnak vagy építenek ingatlant, még akkor is, ha viszonylag friss egy kapcsolat.

Egyénenként változik, hogy mennyire működik a gyors összeköltözés, ugyanakkor mégis van abban valami, ha úgy tudjuk igazán megismerni a másikat, és eldönteni, hogy összepasszolunk-e, ha egy fedél alatt élünk. Nehéz kérdés ez, hiszen egy összeköltözés tönkre is tehet egy alapvetően jól induló kapcsolatot.

Saját otthon vagy albérlet? 

Amikor eldöntjük, hogy hol is kezdjük meg a közös életünket, vagy legalábbis hol éljünk együtt, számos dolog merülhet fel. Albérletben, egyikünk saját otthonában, esetleg vásároljunk vagy építsünk közösen lakást vagy házat. A házvásárlás, építkezés leginkább a házastársak esetében szokott manapság felmerülni, de a legtöbb pár nem vág bele manapság építkezésbe.

A használt lakás vagy az albérlet a vonzó lehetőség a fiatal párok számára. Persze ebben az esetben is érdekes kérdés, hogy ki költözik oda kihez, vagy közösen keresnek egy közös lakást.

Erre a kérdésre mindenképp érdemes odafigyelni, hiszen a párunk nem érezheti azt, hogy a lakás nem közös, hiszen ő csak idejött. Az összeköltözés a pénzügyi kérdésekben is okozhat súrlódásokat, ki mennyit fizet, közös kasszán lakunk, ki vásárol be, mely aztán kihathat az ágyban is. Mielőtt eldöntenénk, hogy egy fedél alá költözünk, ezeket a kérdéseket mindenképp érdemes tisztázni a viták elkerülése végett.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada