Mikor forduljunk szakemberhez? - Építkezés Portál

Mikor forduljunk szakemberhez?

Amikor otthonunkban dugulás alakul ki, az azonnali megoldást követel, hiszen többek között higiéniai problémákat is okozhat a megoldatlan dugulás a lefolyóban. Az azonban, hogy mikor fordulunk szakemberhez, számos kérdéstől függ.

Amikor még megoldhatjuk

Első lépésként próbálkozzunk vegyszermentes megoldásokkal, mint a forróvíz vagy a nagynyomású vizes átmosás. Ezen a ponton, ha sikerül elmozdítani a lerakódást, érdemes lehet alaposan kitisztítani a lefolyót, hogy egyhamar ne történhessen meg ez még egyszer.

Mikor forduljunk szakemberhez duguláselhárítás esetén?

Mikor forduljunk szakemberhez duguláselhárítás esetén? – Olvasd a cikket, benne a válasz!

Ha a vegyszermentes tisztítás nem segít, akkor következhetnek a házi praktikák vagy a bolti lefolyótisztító, kinek mi a szimpatikus lépés. Arra azonban mindenképpen ügyeljünk, hogy csak egyféle vegyszeres tisztítással próbálkozzunk, ne keverjük a különböző hatóanyagokat, mert az akár veszélyes is lehet. Mindig szigorúan tartsuk be a gyártók használati utasítását az adagolást és a hígítást illetően és viseljünk védőkesztyűt.

Amennyiben ez sem használ, a vállalkozó kedvűek próbálkozhatnak még a csőgörény használatával, azonban határozott, de óvatos mozdulattal tekerjük azt a lefolyóba, vigyázzunk, bele ne szakítsuk a csőbe.

Forduljunk szakemberhez?

Már a dugulás első észlelésekor azonnal fordulhatunk szakemberhez, aki néhány órán belül megoldja a problémát. Ha azonban bármilyen jellegű házi megoldással próbálkozunk, legyen az egyszerű forró víz vagy valamely lefolyótisztító, akkor arról érdemes már a telefonhívás során tájékoztatni a szakembert, így ő mire házhoz jön, teljesen felkészült lesz. Emellett ha tudjuk, informáljuk a szakembert a telefonban a csövek típusáról, átmérőjéről, a dugulás helyéről is.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada