Miért a redőnyt válasszuk?

A redőny mára a legkedveltebb és legáltalánosabban használt árnyékoló lett. Valójában az elmúlt évtizedek legsikeresebb és legelterjedtebb árnyékolója, ami csak az elmúlt években kapott jelentősebb konkurenciát a zsaluziák, a roletták, a reluxák és más árnyékolók személyében.

Mára széles kínálat áll a rendelkezésünkre mindennemű árnyékolóból, így a döntést nem is olyan könnyű meghoznunk. Ebben segítünk most. Nyilván a redőny sikeres terméknek nevezhető, ha a mai napig ennyire keresett annak ellenére, hogy egyre több alternatívája létezik a legkülönfélébb kivitelezési formákkal.

Ám vannak olyan szempontok, amelyek tekintetében minden más árnyékoló alulmarad a redőnnyel szemben. Ilyen szempont többet között a hőszigetelés. A mai energia árak mellett nem tekinthetjük mellékesnek, hogy az otthonunk energia felhasználása milyen költségeket jelent. Ezért igyekezünk mind inkább energia hatékony megoldásokat választani, jól záró ablakokat építeni be, megfelelő szigetelési értékekkel. Ám az üveg mégis gyenge pontnak számít, amit a megfelelő minőségű redőny jelentős mértékben véd a hidegtől. Erre más árnyékolók aligha képesek.

Épp ennek a kompakt kialakításnak köszönhetően a redőny nem csak a hőszigetelésben, hanem a hangok csillapításában is a szolgálatunkra van. Nem csoda, ha a városi zajos környezetben vagy egy forgalmas út közelében a redőny a legkedveltebb árnyékoló.

És akkor a tökéletes fényzárást még meg sem említettük, aminek köszönhetően a legragyogóbb délutánokon is sötét szobát teremthetünk magunknak. Amikor árnyékolót szeretnénk választani, legyünk körültekintőek, mérlegeljük, hogy szükségünk van-e a redőny előnyös tulajdonságaira és döntsünk belátásunk szerint!

Alumínium redőny

Alumínium redőny

Hozzászólás írása