Mi legyen egy vendégszobában?

Vendégszobát kialakítani nem egy ördöngösség, csak egy használaton kívüli szoba szükségeltetik hozzá. Elég lehet egy ágy, szekrény és asztal, vagy mégis hogy dobjuk fel,, hogy jól nézzen ki?

Mi legyen benne?

Nem muszáj a vendégszobának klasszikusnak lennie, amiben van egy ágy, egy éjjeliszekrény meg egy szekrény, semmi szín vagy élet. Igen is fel lehet dobni az alkalmi szobát is! Olyan színeket válasszunk, amik mindenkihez illenek. Kerüljük a rózsaszínt, a túlzott csicsát és feltűnést, legyen a fal színe klasszikus, nemhez nem köthető, ami mindenkihez illik, kicsitől a nagyokig. Az ággyal ugyanez legyen a helyzet: nem feltűnő, ízléses darabot válasszunk. A benne lévő matrac legyen jó minőségű, ne túlságosan kemény, mert a vendégünk nem fog tudni jól aludni. Az ágyneműket mindig cseréljük le, ha új vendég érkezik. Ha többen jönnek, akkor érdemes lehet a szekrényben egy felfújható matracot venni, és mondjuk a szekrényben tárolni, hátha szükség lesz rá.

Milyen a jó vendégszoba?

Milyen a jó vendégszoba? – Könnyen fel lehet dobni saját ötletekkel egy klasszikus vendégszobát

Mi mehet még?

A fal színén azért lehet variálni, de mindenképpen maradjunk a viszonylag egyszerű motívumoknál. Más tetszik egy gyereknek meg egy idős embernek. Jó ötlet lehet például egy könyvszekrényt vagy egy térelválasztót telepakolni könyvekkel. Így nem zsúfolódik más szobákban, és a vendég is érezheti azt, hogy gondoltak rá. Rakhatunk rá gyermekkönyveket is, ha szoktak kicsik jönni látogatóba. Kerüljük a vendégszobában a padlószőnyeget, mert nehezen lehet kitakarítani. A por meg fog állni benne, és nehezen lesz takarítható. Ha ragaszkodunk a szőnyeghez, akkor legyen feltekerhető fajta, ami alatt könnyedén ki tudunk majd takarítani, ha a vendégek elmentek.

Természetesen a kreativitásunkra van bízva a vendégszoba kivitelezése, egy a fontos, mások ízlését helyezzük előtérbe a sajátunk helyett.

Hozzászólás írása