Konditermet a házunkba!

Adott egy nagy ház, esetleg van kihasználatlan rész? Rendkívül jó és kényelmes megoldás, ha átalakítjuk házi konditeremmé. Csak akkor vágjunk bele az átépítésbe, ha biztosak vagyunk abban, hogy az otthoni edzőterem inspirálóan fog ránk hatni.

A konditermünk megtervezése

Érdemes olyan helyre berendezni a konditermet, ahol nem zavar senkit sem. Forgalmas helyekre nem ajánlott, mert mindenki csak átbukdácsol rajta. A legideálisabb hely talán az alagsor, ott senkit nem zavar. Fontos, hogy megfelelő fűtés és világítás is legyen. Amennyiben van helyünk, és a pénztárcánk engedi, akkor érdemes lehet egy szaunát is mellé építeni, így az izzasztó edzés után lehet lazítani. A helyiséget festessük újra, és attól függően válasszunk padlóburkolatot, hogy milyen gépeket szeretnénk oda tenni.

Házi konditerem

Házi konditerem – Mi is képesek vagyunk rá! Még több infó a cikkben

A gépek kiválasztása

Nincs egyszerű dolga a házi edzőterem tulajdonosnak, hiszen magának kell kiválasztania az eszközöket. Mindenképpen meg kell beszélni a családtagokkal, hogy ki milyen eszközt szeretne, mert van, aki zsírt szeretne égetni, a fiúk pedig inkább izmot építeni. Utána kell keresni az interneten, hogy melyik gép mire való, és megtervezni, hogy mire van keret, mi fér be a helyiségbe. Amennyiben megtehetjük, válasszunk minél jobb minőségű gépeket. Egy szobabiciklire mindenképpen szükség lesz, esetleg egy futópadra, illetve egyéb más gépekre, például hasprésre, fogódzkodókra. Amennyiben saját súlyos edzést szeretnénk végezni, akkor a plafont kell megfúrni, akik a karjukat szeretnék szálkásítani, azoknak a falat kell, hogy fel lehessen rakni egy kapaszkodót.

Egy házi konditerem meglehetősen drága mulatság, de ha már hárman-négyen használják, és tényleg használják, akkor még meg is térülhet az ára, arról nem is beszélve, hogy milyen kényelmes egy alagsori konditerem.

Hozzászólás írása