Jön a baba? Vajon mekkora otthonra lesz szükségetek?

Egy kisbaba érzekése minden esetben felborítja a leendő anyuka, és apuka életét, fenekestül. Ez abban a helyzetben is megtörténik, ha tervezett baba volt, és ha csak a véletlennek köszönhetitek az érkezését. Hirtelen a nő és a férfi szerepek átalakulnak anyává, és apává, mely persze rengeteg örömmel, és boldogsággal jár, de társul hozzájuk az folyamatos aggodalom, a felelősségérzet, az idegeskedés, és persze a fáradtság is.

Az első ijedelem, és sokk után azonban az a legjobb, ha megpróbáltok minél többet beszélgetni a pároddal erről a dologról és elkezdtek lélekben felkészülni arra a rengeteg változásra, ami előttetek áll.

Lehetséges hogy mindketten, de az is lehet, hogy csak a párod, vagy éppen te vagy sokkal idegesebb a baba érkezése miatt, mint kéne. A legfontosabb, hogy el tudd mondani partnerednek a kételyeidet, illetve azokat a negatív érzéseket is, melyek a baba érkezése miatt felmerültek benned.  Ezeket nem szabad eltitkolni, és nem kell szégyellni, sokkal fontosabb inkább hogy ezekre a dolgokra együtt találjatok egy jó megoldást.

Albérletben gyermekvállalás?

Egyre többen érzik úgy, hogy szeretnének kisbabát, ám a bizonytalanba nem mernek gyermeket vállalni. Ez a bizonytalan háttér lehet az is, hogy egyelőre albérletben laktok, ahonnan kis túlzással valljuk be, valójában bármikor kitehetnek benneteket. Az aki kismamaként, vagy már kisgyermekkel a kezében szeretne új albérletet találni, biztosan tapasztalta, hogy mennyire nem egyszerű a dolga. Albérletet ugyanis nehezen adnak ki kisgyermekes családnak, hiszen itt az egyik fél nem fog dolgozni, tehát egy keresetből fognak várhatóan megélni, és panellakás esetében a szomszédok se szokták tolerálni a kisgyermekkel járó hangzavart.

Mellett könnyen lehet, hogy az a lakás, ami kettőtökre elég volt, hármótokra már nem lesz elég tágas, és új albérlet után kell néznetek. Ez azonban újra csak egy ideiglenes megoldás, mely kicsit csöbörből -vödörbe helyzetnek is nevezhető, hiszen semmi garancia nincs arra, hogy 10 évig ebben a lakásban tudtok majd maradni. Az hogy hol nevelik fel a gyermeküket a szülők, általában mindkét fél számára aggasztó kérdéseket szokott előidézni.

Családi ház építése, hogy kényelmes legyen az egész család számára

Egy apa fejében rengeteg dolog megfordul ilyenkor. Jó apa leszek? Mindent meg tudok teremteni a gyermekemnek? A fészekrakási ösztön pedig nem csak a kismamákban, de a kispapákban is be szokott indulni. Ilyenkor szokták eltervezni azt, hogy saját házba költöznek, melyet vagy készen vásárolnak meg, vagy saját igényeiket előtérbe helyezve, egyedileg építtetik meg.

Bár gondolhatjuk azt, hogy a hálószobánkban is kényelmesen elfér majd a kiságy, de gondoljunk bele abba is, hogy 1-2 vagy akár 5-10 év múlva a gyerkőc már sokkal több helyet fog igényelni, mint az elején.

Nem hátrány tehát, ha a későbbiekben kap majd egy saját szobát, ahol kényelmesen elférhet játékaival. Építkezés során a gyerekszoba kialakítására is különösen nagy gondot kell fektetni, hiszen olyan szobát kell neki megálmodni, ahol 10-20 év múlva is jól fogja magát érezni.

Forrás: megnézem

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada