Informatikai rendszer egy lakásirodában

Hogyan lehet egy jó lakásból lakásirodát készíteni? Mit tegyünk, ha egy ilyen helyen szeretnénk számítógépeket, nagyteljesítményű gépeket üzemeltetni? Egyáltalán miért jó, ha egy iroda egy lakásban üzemel?

Sajnos vagy nem sajnos, sok vállalkozás kényszerül lakásirodába, mert az irodák bérleti árai a csillagos egekben vannak. Bizonyos cégeknél csak fejlesztői irodák vannak, az informatikusok dolgoznak ott, nem nyitott iroda, ahová bárki csak úgy besétálhat. Itt általában szervereket üzemeltetnek, és a vállalat informatikai és adminisztratív munkálatait látják el. A lakásirodákban dolgozó emberek jellemzően kis cégeknél dolgoznak, ahol a munkavállalók száma csupán néhány fő.

A lakásirodák legnagyobb hátránya maga az, hogy lakásként van kialakítva, és azokhoz az igényekhez is van igazítva. Természetesen egy sima irodában is fontos a mosdó, de mondjuk mosógépre vagy konyhapultra nincs szükség. A hellyel okosan kell tudni bánni, és akkor minden szervergép, alkatrész a helyére kerül.

Számítógépes rendszerek otthon

Számítógépes rendszerek otthon: Nem egyszerű feladat egy lakásból irodát varázsolni, de türelemmel, némi kreativitással komoly informatikai rendszereket is össze lehet állítani kis helyen is.

Nagyon fontos már az elején a rendszerezettség, érdemes minden nagyobb alkatrészt külön tárolni, hogy amikor kell, mindig meglegyen. A lakásirodákban sokszor hajlamosak az emberek szanaszét hagyni a kábeleket, egyéb eszközöket, ezért különösen fontos, hogy rend legyen.

Amennyiben nagyteljesítményű gépeket kell üzemeltetni, akkor mindenképpen fontos, hogy meglegyen a megfelelő háttere a dolognak, ilyen például a megfelelő hőmérséklet vagy maga a hely. Ha a lakásirodában nem lehet a szervereknek helyet találni, akkor érdemes lehet belevágni a szerver hosztingolásba, vagyis a saját gépünket elhelyeztetni egy szerverteremben. Ez azért is jó, mert nem foglalja az amúgy is szűkös helyet, ráadásul profi csapat, megfelelő körülmények között őrzi a szervereket.

Nem egyszerű feladat egy lakásból irodát varázsolni, de türelemmel, némi kreativitással komoly informatikai rendszereket is össze lehet állítani kis helyen is.

Hozzászólás írása