Így épült új futball stadion 80 év után Diósgyőrben

Különböző felmérések bizonyították, hogy a futball világszerte a legnépszerűbb sportnak számít. Nem véletlen tehát, hogy hazánkban is egyre jobban fejlődik ez a sportág és ennek köszönhetően egyre több sportcsarnok és stadion jön létre. 80 év eltelte után, végre idén tavasszal a Diósgyőri játékosok és szurkolók is vadonatúj stadionnal lettek megajándékozva, mely a régi stadionhoz képest jóval korszerűbb és modernebb. Ezzel rengeteg itt élő ember régen dédelgetett álma vált valóra.

A régi időkben a mostani sport stadion helyén még egy DVTK-stadion állt, melyet természetesen a munkálatok előtt lebontottak, hogy a helyére egy sokkal nagyobb méretű és felszereltebb épületet tudjanak megépíteni. A város egy hatalmas, 15 ezer fős labdarúgó mérkőzés mellett különböző kulturális és családi rendezvények lebonyolítását is meg tudja itt oldani az elkövetkező évtizedekben. Az új stadion egy igen nagy méretű, fedett nézőtérrel rendelkezik, melynek a legmagasabban található székei 13 méter magasan vannak, emellett a tető legmagasabb pontja mindegy 21 méter magasságú.

A diósgyőri aréna jellegű UEFA IV. kategóriájú stadion a kormány határozása szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelkedő jelentőségű beruházásként jött létre. A felépített stadion átadására pedig 2018. május 5-én, egy Diósgyőr és Mezőkövesd labdarúgó bajnoki mérkőzésén került sor.

A multifunkcionális stadion építési költsége meghaladta a 13 milliárd forintos összeget. A május 5-én megrendezett mérkőzés előtti ünnepélyes megnyitó keretein belül Dr. Kriza Ákos, Miskolc Polgármestere úgy nyilatkozott, hogy: „Ez a 21. századi aréna a várost szimbolizálja, amelynek minden adottsága megvan arra, hogy nagy tetteket vigyen véghez. Miskolcon lehet nagyot álmodni, de az álmok igazán csak akkor érnek valamit, ha megvalósulnak. Az új diósgyőri stadion pedig egy megvalósult álom.”

Emellett a megnyitón Fürjén Balázs, kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos is kifejtette őszinte véleményét az új Diósgyőri Stadionnal kapcsolatban: „Az új stadionnal régi adósságot törlesztettünk, Magyarország egyik labdarúgó fellegvára már régóta megérdemelte, hogy egy korszerű, modern arénában XXI. századi körülmények között végezhesse a szakmai munkát”.

Hozzászólás írása