Így álmodjuk, majd építtessük meg közös kis fészkünket

Mikor valakivel megismerkedünk, hajlamosak vagyunk egyből a nagy Ő-t látni benne. Ez lehetséges, hogy az idő múlásával, vagy a másik fél alaposabb megismerésével változik de ha a megérzésünk mégsem csalt, és ez az igaz szerelem, akkor valószínűleg életünk végéig ki fog majd tartani mellettünk.

Nagyon eltérő lehet az, hogy mennyire gyorsan halad előrefelé egy párkapcsolat, de ha hatalmas a szerelem, és nem csak átmeneti fellángolásról beszélünk, akkor valószínűleg nem kell sokáig várni az igazi közös életre, mely az összeköltözés után fog megkezdődni. Ez főleg akkor szokott megvalósulni, ha a két fél között nagyon nagy a távolság, és kénytelenek távkapcsolatban élni egymással. Ilyenkor szokott mindkét fél arra törekedni, hogy minél előbb összeköltözzenek.

Gondolkozzunk jó előre, ha saját házas szeretnénk építeni

Az összeköltözéshez, és a közös élet megkezdéséhez eleinte lehetséges hogy elég egy albérlet, egy kicsi lakásban, de egy idő után valószínűleg mindketten egy saját, családi házba fogunk vágyni. Nem ritka manapság az, ha egy fiatal pár építkezésbe fog. Bár nem kétség, az építkezés és egy hatalmas nyomás is, hiszen olyan fontos döntéseket kell előre meghoznunk, melyek a későbbiekben még fontos szerepet fognak kapni, ám mindenképpen megéri hiszen a végén egy olyan házas kapunk, melyet mi álmodtunk meg.

Saját otthonunk megtervezése, és megépítése nagy feladat, ezért a legjobb ha mindent alaposan átbeszélünk, és átgondolunk mielőtt valóban nekifognánk a munkálatokba. Már a tervrajt elkészítése idején fontos tudni például azt, hogy a későbbiekben szeretnénk-e majd gyereket? Ha igen, akkor hányat? Persze gondolhatunk itt most arra, hogy két kicsi gyerek kényelmesen elfér egymás mellett egy közös szobába, de ne feledkezzünk meg arról, hogy tinédzser korba igenis igényelni fogják a saját teres, a privát szférát, és akkor jól fog jönni plusz egy szoba egyikőjüknek. Hiába gondoljuk azt, hogy most túlságosan előre szaladtunk az időbe, ha közös otthon építése előtt állunk, akkor ott mindenképpen figyelembe kell venni ezeket a dolgokat.

Ne feledkezzünk meg a romantikus hálószoba megálmodásáról sem

A plusz egy gyerekszoba, addig míg a gyerekek nincsenek meg, vagy kicsik még ahhoz hogy külön szobába menjenek jól funkcionálhat addig mondjuk vendégszobaként is. Ha nagy családot tervezünk, akkor nagy térre, tágas nappalira lesz szükségünk. Bár jó, ha mindenkinek megvan a saját hálószobája, de gondoljunk bele, hol tölti a legtöbb időt a család együtt?

Persze hogy az étkezőben, és a nappaliban. Az amerikai konyha megtervezése jó megoldás lehet akkor ha nagy családot szeretnénk, hiszen nem különíti el fallal a konyhát, és az étkezőt a tágas nappalitól. Így míg mi megfőzzük a vacsorát segíthetünk a nagyobb gyerkőcnek tanulni, vagy éppen nézhetjük ahogy a nappaliba együtt játszanak.

Egy romantikus hálószoba kialakítása elengedhetetlen az új otthon megálmodásakor. A háló legyen a legelzártabb, legnyugodtabb helyiség a lakásban, mely az intimitás mellett a pihenést, és a teljes kikapcsolódást is magába zárja. Sokan tartják úgy hogy minél kisebb a hálószoba, annál nyugodtabb lesz benne a pihenés. Nincs szükség felesleges bútorokra, és televízióra se. Elég egy nagy, kényelmes francia ágy, illetve egy-egy éjjeliszekrény. A ruháink tárolásához akár egy jól pakolható, tágas gardróbszobát is kialakíthatunk.

Hozzászólás írása