Idén veszi kezdetét a várpalotai tanuszoda megépítése

Egy új uszoda híre mindig fel szokta kelteni a helyi, illetve a környékbeli lakosok figyelmét. Főleg abban az esetben, ha olyan térségben épül, ahol korábban még nem üzemelt hasonló létesítmény.

A rendszeres úszásnak rendkívül jótékony hatásai vannak a szervezetünkre, így az a legjobb, ha legalább hetente egyszer el tudunk járni úszni. Nehéz ezt úgy megtenni, ha nincs a környékünkön uszoda, ám ezt a várpalotaiak nem sokáig mondhatják már el magukról.

Bár a hírek már korábban is szájhagyomány útján terjedtek a városban, 2019 decemberében hivatalosan is átadásra került az a munkaterület, ahol a kivitelező cég megkezdheti a közeljövőben az uszoda építését. A tervezés nem kis időt emésztett fel, a kivitelező cég a maximumot szerette volna kihozni ebből a területből, az új uszoda hírének pedig talán az iskolások örülhetnek a legjobban. De vajon mikorra lesz várhatóan kész a Várpalotai tanuszoda?

A tanuszodát természetesen nemcsak diákok használhatják majd!

Egy uszoda megépíttetése nem kis tervezéssel, munkálatokkal, és persze kiadásokkal szokott járni. Bár a múlt éve decemberében kiderült, hogy ki lesz majd a kivitelező, csak idén januárban került bejelentésre az országgyűlési képviselőkkel, hogy a kormány fogja biztosítani a tanuszoda várható medence építés árak költségeit, a mintegy 1,194 milliárd forintos összeget.

Várpalota polgármestere ezután közölte, hogy a kivitelő cégnek 480 napja lesz a műszaki adás-vételi időszakon túl teljesíteni a terveket, így várhatóan 2021/22-es tanév kezdetére már állni fog a helyi tanuszoda, a környékbeli kisdiákok legnagyobb örömére.

Az uszoda hírek szerint a Makovecz-típus szerint fog majd megépülni, a tervek szerint 25 méter hosszú nagy medencével fog rendelkezni, mely 15 méter szélességű, és 1,90 méter mélységű lesz.

Míg az intézmény hétköznaponként, napközben a fiatalok úszásoktatását fogja biztosítani, addig a kora reggeli időszakokban, illetve az esti órákban, és hétvégén bárki használhatja majd az új várpalotai uszodát. Fontos megemlíteni, hogy nem csak magát az építési költségeket, hanem a későbbiekben az uszoda fenntartásának költségeit is az állam fogja majd finanszírozni.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada