Hogyan védjük az ízületeinket a fizikai munka során?

Sok ember, főleg a férfiak végeznek hazánkban kemény fizikai munkát, melyben nap végére igazán el lehet fáradni. Statisztikák szerint a Magyarok 65%-a végez manapság fizikai munkát és ők többet betegek, mint akik szellemi munkát végeznek minden nap.

Nem csak egy kimerítő edzést követően, de munka után is felléphet egy erős izomláz, főleg ha az ember nincs még hozzászokva a fizikai munkához. De vajon hogyan hat a folyamatos fizikai munka a szervezetünkre? Mennyire fér bele az egészséges életmódba?

Mit tudnak az ízületvédők?

Vegyünk példának egy építőipari munkást, aki általában reggel korán már nekiáll a munkavégzésnek és délután, vagy este fejezi csak azt be. A kemény munka pedig kimeríti és megterheli a szervezetünket, ezért teljesen érthető, ha az illetőnek már semmi kedve munka után még edzőterembe járni. Az közismert tény, hogy a fizikai aktivitás csökkenteni tudja a szívbetegség kockázatát, sok ember mégis úgy gondolja, hogy az ilyen munka nagyon meg tudja erőltetni a testünket.

A folyamatos hajolgatás és nehéz anyagok és eszközök emelgetése biztosan megerőlteti az ízületeinket, derekunkat és a hátunkat. Sokan nem is gondolnak arra, hogy mennyire le lehet izzadni a kemény fizikai munkában is. Ha azonban a rendszeres munka mellett még valamilyen edzésen is részt szoktunk venni, mindenképpen érdemes odafigyelni az ízületeink védelmére. Az ilyen ízületvédő készítmények speciálisan kifejlesztett étrend-kiegészítők közé tartoznak, melyek segítenek az ízületeink egészségen megőrzésében.

Rengeteg, könnyen hozzáférhető hatóanyagról tudni ma már, hogy hozzájárul az ízületi problémák megelőzéséhez, vagy a már kialakult problémák kezelésére. Amikor az ember valamilyen ízületi fájdalomról beszél, akkor több dolog is állhat a háttérben: lehet ez ízületi gyulladás, de a komoly fizikai munka közben könnyen lehet szó fokozott terhelésről is. Az orvosok vélemény szerint azok az emberek, akik olyan nehéz fizikai munkát végeznek, folyamatos, mégis statikus aktivitást igényel, igazából nem fejleszti a keringési rendszert.

Vagyis hiába emelgetünk mi az építészeti területen nehéz dolgokat minden nap, hiába hajolunk, guggolunk le egy nap ezerszer, nem fejleszti, maximum túlterheli az ember keringési rendszerét.

Hozzászólás írása