Hogyan fogadd el, ha a párod építőiparban dolgozik és munkamániás?

Lakva ismerszik meg az ember, szól a jól ismert mondás, és ez tényleg így van. Előfordul, hogy pont az a dolog lesz problémás, amit a kapcsolat elején nagyon szerettél a párodban, egy kis idő múlva viszont már terhes lesz. Lehet ez a dolog bármilyen apróság, akármi, ami része a minden napoknak, de csak idővel látsz rá jobban, mert a legtöbb dologhoz idő kell, nem is kevés idő.

A legtöbb embernek a kapcsolat elején, ha a párja éppen építőiparban dolgozik és munkamániás, fel sem tűnik, hanem tisztelettel néz rá, hogy milyen szorgalmas, és mennyire talpraesett. Tiszteli a feladat tudatát, az elkötelezettségét, főleg, ha ő maga nem annyira a szorgalom mintapéldája.

Van, hogy el is kíséri dolgozni, hogy addig is együtt legyenek, de később ez átmehet abba is, hogy csak azért megy vele, hogy na, akkor legalább együtt lehetnek, mert amúgy már alig. Aztán jön a felismerés szakasza, hogy a munka lesz a hőn szeretett párnak a legfontosabb, mindennél fontosabb, és mindent, de tényleg mindent képes alárendelni a foglalkozásának.

Eleinte csak mindenhonnan elkésik, aztán már a közös idősávban is sokat telefonál, aztán már képes akár ünnepekre is rászervezni valami munkával kapcsolatos dolgot. Természetesen teszi ezt olyan felkiáltással, hogy de hát ez hozza a pénzt.

Túl sok a munka az építkezések körül 

Az első szakaszban mindig megértő az ember, sőt csodálja is, ha párja túl sokat dolgozik és túl odaadóan az irodában vagy az építkezéseken. Aztán próbál óvatosan szólni, de mikor már nem megy, akkor jönnek a kiakadások, hogy sose érnek oda sehova időben, még akár családi eseményre sem.

Ez megtörténik jó párszor, mindig vita van belőle, de mindig sikerül azért megbeszélni, és végül megbocsájtanak egymásnak. Ennél jóval rosszabb, mikor már az ismerősök és a család is szóvá teszi, hogy túl sokat dolgozik a kiválasztott, és miatta az mi is elkezdünk elkésni mindenhonnan. Ezt szépen lassan kénytelen elfogadni, hiszen megváltoztatni nem tudja a párt, meg képes elhagyni, ha nem tudja elviselni.

Mikor már elfogadta, hogy a választottja ilyen, de ezzel együtt is képes nagyon szeretni, akkor eleinte elkezdi kihasználni a sok én időt, amit kap a kapcsolattól. Kreatívan látja magát, és tettre késznek, vagy valamilyen sporthoz fordul, vagy egy kézműves foglalkozáshoz, de ez lehet bármi, csak egy hasznosan eltöltött idő legyen, amit egyedül tölt.

Ez a tevékenység nagyon is örömmel képes eltölteni az embert, mert végre csinálhat valamit önmagáért is. Aztán egyik napról a másikra azt veszi észre, hogy olyan munkahelyet keres ő maga is, ahol hozzá tehet ő is valamit a közös élethez jobban, és végül munkamániássá válik saját maga is.

Szerző

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada