Ha már lassan felépül a ház, ideje a költözésről is gondoskodni! - Építkezés Portál

Ha már lassan felépül a ház, ideje a költözésről is gondoskodni!

Számtalan család vette idén is igénybe a CSOK programot használt lakás vásárláshoz, felújításhoz és új ház építéséhez is. Bár már vége az építési főszezonnak, sokan ősz végére, a tél elejére készülnek el vadonatúj ingatlanjukkal.

Vannak akik most végzik az utolsó simításokat a használt lakások átalakításán, mások pedig már az új ház kulcstartóját nézegetik a boltokban. A közös bennük, hogy a régi otthonaikban már-már tornyokban áll a költöztetésre szánt holmi és szinte már csak a költöztetők csengetésére várnak.

Informáljuk megfelelően a költöztetőket az ingatlanokról

Új ingatlanba való költözéskor érdemes egyeztetni, már a költözés megkezdése előtt a költöztető céggel. Általában számukra a legfontosabb tulajdonságok a régi és új ingatlan elhelyezkedése. Például nem mindegy, hogy a fővárosi csomópontokban vagy főutak mellett kell-e parkoló helyet keresni, esetleg egy falu sáros, földes útján vezet-e majd az utuk. Az sem mellékes, hogy emeletes ház vagy panellakás esetén hány emeletet kell cipekedniük.

A lift megléte sem garancia arra, hogy minden bútor majd szállítható lesz benne. A ki-be pakolást könnyítő és nehezítő körülményekről is részletesen számoljunk be mind a két ingatlan esetén, hogy a költöztetők minél pontosabb árajánlatot tudjanak nekünk kalkulálni.

Ha már lassan felépül a ház, ideje a költözésről is gondoskodni!

Ha már lassan felépül a ház, ideje a költözésről is gondoskodni!

Így segíthetünk a költöztetőknek és magunknak

Azzal hogy a kisebb holmikat már magunk átköltöztessük, nem csak a költöztetőkről vesszük le a terhet, de spórolhatunk is, hiszen kevesebb fordulóból is végezhetnek. Ha segíteni szeretnénk nekik és magunknak is, akkor a dobozokat címkézzük fel és a törékeny holmikra figyelmeztető matricát vagy jelet helyezzünk. Ha egyes dobozokban nehezebb tárgy kapott helyet azokat is érdemes jelezni, hogy a kicipelésnél úgy fogják a szállítók, hogy az ne essen ki a dobozból.

A ruhákat érdemes vákuumszerűen összepréselni zsákokban a helytakarékosság érdekében. A törékenyebb üveg tálakat, poharakat pedig egyszerű újságpapírral béleljük ki és válasszuk el egymástól, hogy az új otthonunkba minden épségben érkezhessen meg.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada