Fizikai fáradtságban az hálószobai teljesítmény - Építkezés Portál

Fizikai fáradtságban az hálószobai teljesítmény

A testi, fizikai fáradtság nagymértékben rányomhatja bélyegét a szexuális életre. Az építőiparban dolgozók is érintettek, az egész napos, megfeszített fizikai munka után ugyanis az embernek már sokszor nincs ereje ahhoz, hogy szexuális életet éljen.

Fizikai tényezők a háttérben

A mai rohanó életmód nem kedvez a ráérős, romantikus szexnek, azonban nem szabad elhanyagolni a szexualitást azért, mert valaki fáradt. Az építőipar is a munka világának olyan része, ahol folyamatos a munka, nagy a leterheltség, és a fizikai tényezők mellett itt is megjelenik a stressz, a nagy nyomás.

Felmérések azt mutatják, hogy az együtt élő párok 25 százaléka gyakran túl fáradt ahhoz, hogy szexeljen a partnerével. A fáradtság, az alváshiány csökkentheti a férfiak szexuális vágyát, mint ahogy a nőkét is. A potenciagondok jelentkezhetnek alkalmanként, de tartóssá is válhatnak. Természetesen vannak az ember életében olyan időszakok, amikor ahhoz is fáradtak vagyunk, hogy gondoljunk a szexre. De ha ez állandó témává válik, akkor fontos, hogy foglalkozzunk vele.

A szexuális élet hozzájárul a kapcsolat minőségéhez, ha pedig az egyik partner úgy érzi, hogy állandóan elutasítják, akkor az problémákhoz vezethet. A szexnek ráadásul számos egészségügyi előnye is van, az intimitás élvezete javítja a hangulatot, a jó közérzetet keltő endorfinok felszabadításával. Segít az alvásban, csökkenti a vérnyomást, erősítheti az immunitást, enyhítheti a fájdalmat és csökkenti a stresszt is.

A rutin ellen

Ha valaki egyszer már becsöppent a szex nélküli rutinba, akkor nehéz visszavezetni azt. Azonban van néhány dolog, amit megtehetünk azért, hogy a fáradtság ne akadályozza a szexuális életet. Feküdjünk le időben, ne töltsük a késő esti órákat a számítógép, telefon vagy a tévé előtt, helyezkedjünk el kényelmesen időben az ágyban és adjuk át magunkat a pihenésnek. Ilyenkor pedig, még ha nincs is kedve az egyik vagy mindkét félnek a szexhez, adjanak maguknak tíz percet. Csókokkal, érintéssel, öleléssel megérkezhet a kedv is, de ha nem, az sem baj.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada