Festhető és fűrészporos tapéták

A festhető tapéták az egyik legpraktikusabb fajtái a tapétáknak. Egy-egy ilyen tapétatípus akár tíz alkalommal is újrafesthető, így különösen azok számára ajánlható, akik szeretik változtatni otthonunk belsejének kialakítását. A tapéta további előnye, hogy könnyedén eltávolítható a falról, a tapéta lehúzása nem okoz semmilyen kárt a falban, így akár kezelés nélkül újrafesthető, vagy újra tapétázható.

A festhető tapéták egyik speciális csoportját alkotja a fűrészporos tapéta. Talán kevesen gondolnák, de a fűrészporos tapétákat használják legnagyobb mennyiségben Európában. A gyártók közül kiemelkedik az Erfurt Rauhfaser, amely egy német cég, és piacvezetőnek számít a fűrészporos tapéták piacán. Termékei sokféle mintázattal kaphatóak, amelyek illeszkednek akár irodai, akár luxus, vagy modern környezethez is. Természetesen a fűrészporos tapétáknak is megvan az az előnyük, hogy újra festhetőek, így nem feltétlenül fehér, vagy faszínűnek kell elképzelni ezeket a tapétákat. Lehetnek akár vad píros, vagy tengerkék színűek is, ahogy ízlésünk diktálja.

Fűrészporos és Festhető tapéták

A festhető tapéták egyik speciális csoportját alkotja a fűrészporos tapéta. Talán kevesen gondolnák, de a fűrészporos tapétákat használják legnagyobb mennyiségben Európában

A gyártó előre színezett tapétákat is forgalmaz, aminek előnye, hogy rendkívül magas minőségű a festés módja, kiemelkedő kopásálló és színtartó képességekkel rendelkezik. Ez különösen ott lehet fontos, ahol a tapéta erős igénybevételnek van kitéve, például gyermekszobákban., vagy olyan helyiségekben, amelyet erős napsütés ér, hiszen ez könnyen színvesztést, fakulást okozhat a rossz minőségű festék esetén. Ilyen helyekre érdemes a gyártó által előreszínezett tapétát megvásárolni.

Mint minden területen, természetesen a fűrészporos tapéták esetében is van prémium minőség, amelyet a Novoboss Color márka képvisel. A cégnek elsőként sikerült olyan fűrészporos tapétát kifejlesztenie, amely prémium minőségben dombornyomott, de sima hátoldallal rendelkezik. A dombornyomott tapéta ennek köszönhetően teljesen stabil és ellenáll az erőteljes nyomásnak is.

A fűrészporos tapéta tehát ma már nem a szegények tapétája, hanem Európa legnépszerűbb, prémium minőségben is beszerezhető slágertapétája.

Hozzászólás írása