Egyre több hotel épül Budapesten

Egy átfogó, az utóbbi évekhez mérten példaértékű felújítási és építkezési hullám érte utol a közelmúltban Budapestet, aminek köszönhetően már a lakosságnak is feltűnt, hogy rengeteg új hotel és egyéb szálláshely épül fel fővárosunkban. Ezzel egyetemben kijelenthető, hogy nem csak sok új hotel épül főként a belváros környékén, hanem nagyon sok helyen régi, évek óta lakatlan vagy kihasználatlan bérházakból és egyéb ingatlanokból is hoteleket, illetve szállodákat alakítanak ki a befektetők, amelyek mellett jó hír, hogy hamarosan megnyithat majd Budapest első tematikus hotelje is.

Ismét egyre több a magyar beruházó

Az egyre több épülő és átalakuló hotel nem csak az építő- és ingatlaniparnak rendkívül jó hír, hanem természetesen az ország gazdaságának is, hiszen amennyiben szárnyalnak a beruházások, azok közvetlenül és közvetetten egyaránt jó hatást gyakorolnak a gazdaságra. További kimagaslóan jó hír, hogy míg a korábbi években főként a külföldi befektetők voltak aktívak a budapesti beruházások tekintetében, addig mostanra a fejlesztések jelentős részét magyar cégek, befektetők és magánszemélyek végzik, ami újabb jelentős lökést jelent a hazai gazdaságra nézve.

Egyre több hotel épül Budapesten

Egyre több hotel épül Budapesten

Hogy a legfontosabb beruházásokat sorra vegyük, hamarosan egy háromcsillagos hotel kerül kialakításra például a Vörösmarty tér szomszédságában megtalálható Dorottya utcában, amelyet a Dorottya 8 Hotel Kft. kivitelez teljes egészében. A magyar fejlesztés hátterében álló személyek és tulajdonosok már megállapodást is kötöttek arról, hogy az épület az elkészülést követően azonnal megkezdheti működését, méghozzá egy nemzetközi szállodalánc segítségével. Ha a munkálatok a jelenlegi ütemben haladnak tovább, akkor a szálló 2016 elején már meg is nyithatja kapuit, de szintén két éven belül nyithat majd meg a közelben egy ötcsillagos hotel is, amely a szintén magyar Evobank Zrt.-hez köthető.

Tematikus szálloda a zenerajongóknak

A tervek szerint szálloda létesülhet majd a belváros környékén a Vigyázó Ferenc utcában is, ami egy butikhotel lesz, méghozzá Prestige Hotel név alatt. A Mazen Al Rahami nevű tulajdonos és fejlesztő több hotelcéget is üzemeltet a fővárosban, így a legismertebb közöttük a Dohány utcában megtalálható Zara Continental szálloda.

A nagy fejlesztések másik központja a hírek szerint az Andrássy út, illetve annak környéke lesz. Rögtön a hatalmas út elején egy négycsillagos hotel épül majd fel az A8 Palace Hotel Zrt. kivitelezésében, amelyet a megállapodás szerint egy amerikai tulajdonú csoport, a Continental Travel Group üzemeltet. Szálloda létesül továbbá a Révai utcában is, méghozzá a Helvetic Clinics fogászati klinika és hotel-együttes képében.

Mindközül a legkülönlegesebb és legnagyobb figyelmet övező beruházás azonban Budapest első tematikus hoteljéhez kapcsolható, lévén a Bazilika szomszédságában, a Hercegprímás utca elején nyithat meg a Hotel Ária, amely a zenerajongókat megcélzó téma-specifikus butikhotel lesz.

Hozzászólás írása