Egyre népszerűbbek a konténeres házak

Az ingatlanpiac az elmúlt pár évben komoly változáson ment keresztül. A kétezres évek elején még szinte fillérekért lehetett házat vagy lakást venni, főleg a devizahitelek bedőlését követően. Pár évvel később aztán megindultak az árak felfelé, mostanra már kétszer-háromszor drágábbak, mint akkoriban.

Persze a saját lakás szinte minden fiatalnak komoly cél az életében, de az elérése manapság már egyre nehezebb. Az új építésű ingatlanok szinte elérhetetlenek, ezért sokan más alternatívát keresnek a saját otthon megszerzésére.

Bár hazánkban még nem annyira elterjedt, de külföldön a liliputi és konténeres házak nagy népszerűségnek örvendenek, és az áruk is lényegesen kedvezőbb, mint a legtöbb ingatlané hazánkban.

Természetesen már vannak építőipari cégek, melyek felismerték ezt a piaci rést, de ha valóban minőségi konténerházat szeretnénk, azt külföldről tudjuk behozatni, ami még így is olcsóbb lehet, mintha itthon vásárolnánk ingatlant. Természetesen az ilyen házakhoz szükségünk lesz telekre, amin majd állni fog, a költségekbe ezt is érdemes beleszámolni.

A külföldi konténerház vásárlás buktatói

Amikor a külföldi konténerházak által kínált lehetőségeket böngésszük, nagyon kecsegtető ajánlatokat kaphatunk. A képeken persze minden szép, és valószínű, hogy már oda is tudjuk képzelni magunkat. Mielőtt azonban vásárlásra adnánk a fejünket, érdemes ajánlatot kérni, ami mindenre kiterjed, berendezésre, felszereltségre, szállításra, és felépítésre is.

Ahhoz, hogy egy ilyen ajánlatot értelmezni tudjuk, komoly nyelvtudásra lesz szükségünk, sok esetben akár szakirányú ismeretre is. Érdemes hát megbízni egy fordítóirodát, aki értelmezi nekünk az ajánlatban leírtakat.

Akár az ajánlatkérő levél megírásában is kérhetünk már segítséget, ahol pontosan meg tudjuk fogalmazni, hogy milyen információkra lesz szükségünk a döntéshez. Tudnunk kell, hogy az adott árba mi tartozik bele, hiszen előfordulhat, hogy a képen egy berendezett házat látunk, de az ajánlatban csak egy alap szerkezet szerepel.

Emellett a szállítás és a felépítés is kérdéses lehet, mindenképp tisztázni kell, hogy az ajánlatban szereplő árba ezek is beletartoznak-e.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada