Egy bevásárlóközpont – egy világ

A bevásárlóközpontok hatalmas épületek, melyek sokféle szolgáltatással várják a betérőket. Általában több szinten rengeteg márkabolt, szolgáltatás érhető el, ruhák, cipők, kiegészítők, ékszerek, szépségápolási termékek, kozmetikumok, lakberendezés, elektronika, élelmiszer, kávézók, éttermek, gyorsbüfék, mozi, ruhatisztító, tetoválószalon, kulcsmásoló, fénymásoló, szervizek stb egy helyen.

Ehhez nyilán nagy tér kell, kellenek mosdók, kell terasz friss levegőt szívni vágyók számára, ezen kívül sok egyéb dologgal is ki szokták egészíteni mindezt.

Ezt a divatot nézd meg

Budapesten is több hatalmas bevásárlóközpont közül választhatunk, melyekben nagy szupermarketekkel is találkozhatunk, így lényegében tényleg mindent megkapunk egy helyen. Igen ám, de egy csomó országban még ennél is tovább mentek, a bevásárlóközpontok egyre nagyobbak, egyre különlegesebb építészeti megoldásokkal egyre többet adnak az embereknek, bár erről lehetne vitatkozni, hiszen amennyit ad, minimum annyit el is vesz tőlünk egy ilyen óriási komplexum.

Hiába a hatalmas amerikai plázák, a világ ilyen típusú legjei egyre inkább keleten tűnnek fel, mégpedig az olajmilliárdosok világában a híres és hírhedt Dubaiban. Néhány éve felreppent a hír, hogy elkezdik megépíteni a világ leghatalmasabb bevásárlóközpontját, ami nem elég, hogy óriási területet foglal majd el és tulajdonképpen mindent lehet kapni majd, amit csak érdemes megvenni, de saját tömegközlekedése, szállodái, színháza, uszodája is lesz, méghozzá parkokkal tarkítva. Egy egész város épül fel egyetlen bevásárlóközpont kupolája lá, a költségek pedig, számos Dubajban épült felhőkarcolóhoz hasonlatosan az egeket verik majd.

Egy bevásárlóközpont - egy világ

Egy bevásárlóközpont – egy világ

Nagy a titkolózás a dolog körül, de annyit biztosan tudhatunk, még vízesés is lesz azon a 743 ezer négyzetméteren, ahol az egyáltalán nem szerény névre keresztelt Mall of the Word (A világ bevásárlóközpontja) majd állni fog. A hatalmas project megmozgatta a világot, miután Maktúm bin Rásid Ál Maktúm, az Egyesült Arab Emírségek uralkodója bejelentette. Egyébként a teljes komplexum csaknem 4,5 négyzetkilóméternyi területet foglal majd el, 100-nál több szállodával, melyek közel 20.000 szobát biztosítanak majd, valamint saját, külön vidámparkkal, néhány színházzal és gyógyturisztikai központokkal. Mivel jelentős részben fedett külön városról van szó, az egész komplexum légkondicionált lesz, amivel egy újabb elsőséget zsebelhet be, hiszen a világ legelső, teljesen légkondicionált városa cím büszke tulajdonosa lesz.

Elméletileg ugye egy óriási bevásárlóközpontról beszéltek, ám a részleteket elnézve ez valóban egy új város, mely főleg a vásárlásra, pénzköltésre épül majd és nyilvánvalóan a gazdagok, tehetősek és főleg divatimádók gyűjtőhelye lesz, hiszen a legnagyobb márkák üzletei fogják képezni a boltok legjavát. A nagy divatcégek már dörzsölhetik is a markukat, újabb piac nyílik meg előttük, ahol hatalmas vásárlóközönséget kapnak a bármit megfizetni képes milliomosokból. Egy luxusvilág, egy presztízsvilág épül A világ bevásárlóközpontja névvel, amely a divat szerelmeseinek, a luxus és csillogás fanatikusainak Mekkája lesz.

Hozzászólás írása