Cipőn köszön vissza a japán építészet sajátos stílusa

Azt már megszokhattuk, hogy a női cipők világában ma már szinte semmi sem számít tabunak. Elsősorban a divatbemutatók elrugaszkodott elképzelésein szoktunk meglepődni, amikor különböző állatbőrökből, újrahasznosítható anyagokból vagy éppen fémből készítenek női cipőket.

A legújabb trendek azonban mégsem azt mutatják, hogy az aranyozott, robotikus vagy éppen az élő halat is tartalmazó lábbelikre lenne igény a hétköznapok során. Ezt az építőipari munkások pedig még jobban tudják, mint bárki más.

Bár nem csak a munkavédelmi cipők és bakancsok igényelnek gondos tervezést és megvalósítást, hanem a sportosabb, elegánsabb, hétköznapi viseletek is. Így fordulhatott elő, hogy a Kengo Kuma, az ASICS sportszergyártóval közösen tervezett egy futócipőt, amely a világszerte ismert japán építészeti sajátságos stílusjegyekre épült. A Metaride AMU néven megtalálható, akár Magyarországra is megrendelhető cipő különböző változatai 120.000 és 180.000 Forint közötti áron kaphatóak.

Sportcipőbe épített bambuszfeldolgozási technika

A cipő igazán elrugaszkodott megvalósítása már a tervező asztalon világossá vált, hiszen a felső részén fehér, szintetikus anyagok rétegeződnek. Bár első ránézésre egy rendezetlen káosz uralkodik a lábbelin, ezek a kereszteződő mintázatokat a hagyományos japán bambuszfeldolgozási technika, a Jatara kötés ihlette. Jelenleg ezek a modellek az ASICS legfejlettebb technológiájú cipői, amelyek a gyönyörű megjelenés mellett igen hasznos funkciókkal is el vannak látva.

A cipő egy erős központú rugózást kaptak, amelyek rendkívül stabilan tartják a lábakat. Ezt kiegészíti a tökéletes fűzőrendszer, amely stabilan rögzíti a lábfejet. Mindezt stílusosan, divatosan és még arra is ügyeltek, hogy a csíkokban még a cég logója is fellelhető. A talp barnás része ökotudatos módszerekkel, fából készült, a sarokban pedig ütéscsillapító gél is található. A talajfogást pedig egy parafa-betét is csökkenti. Még ez a modell a fa alapanyagra épít, a Puma már bejelentette a Rubik-kocka ihletésű kollekcióját is.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada