Biztonságtechnika fejlesztése napjainkban

A biztonságtechnikai fejlesztések tempója felgyorsult napjainkban, sorra jönnek az új ötletek és a lelkes megvalósítások. Nem is csoda, hiszen a betörők is egyre felkészültebben, így ösztönzik a biztonságtechnika fejlődését.

Riasztó rendszer

Riasztó rendszer

Az egyik legfontosabb szempont a hatékony vagyonvédelemnél, az, hogy ne tévesszük szem elől az óvni kívánt tárgyat. Erre a legalkalmasabb és jelenleg hazánkban a legfejlettebb, nagyközönség számára is elérhető rendszer a GPRS távfelügyelet. Ez a riasztó rendszer, nem csak költséghatékony, hanem gyors is, a vonalkapcsolt vagy rádióhullámos kapcsolatfenntartás helyett mobil sávokat használ, így mindössze 1-2 másodperces különbséggel képes „helyzetjelentéseket” küldeni a távfelügyeleti központba.

A nap minden percében rendelkezésre álló távfelügyelet, minden jelet feldolgoz és reagál az esetleges rendellenességekre. Ilyenkor nem csupán az ügyfél és a segítséget nyújtó szervek szinte egyidejűleg kapnak jelentést a helyzetről. Mindössze percek kérdése, amíg a helyszínre érnek, így gyakran épp tetten érik az elkövetőket.

Bár jelenleg ez a csúcs a lakosság körében elérhető biztonságtechnikában, fejlesztések folyamatosan zajlanak. Mivel ma már nem komplikált zárszerkezetek biztosítják az ingó és ingatlan vagyonunk védelmét, a fejlesztők szoftvereket és hardvereket fejlesztenek, az eredmények nem is maradnak el.

Hozzászólás írása