Belső terek elválasztása egymástól

Mit tegyünk, ha szeretnénk lakásunk belső tereit elválasztani egymástól? Azonnal építkeznünk kell, vagy van más megoldás is? A helyiségek megosztásakor minden esetben nagyon fontos, hogy az esztétikus legyen, hasznos, és valóban töltse be funkcióját a helyiségek elkülönítésére, ne váljon feleslegessé. Sőt, kiegészítőkkel is segíthetjük, vagy akár meg is oldhatjuk a kérdést.

Építkezés

Ha a térelválasztást mindenképpen úgy kívánjuk megoldani, hogy az hangszigetelt, és jól zárható legyen, akkor mindenképpen építkezéshez kell folyamodnunk. Ez lesz a költségesebb megoldás, és természetesen időigényesebb is, azonban a hatás nem marad el. Véglegeset, de legalábbis hosszú távút alkotunk vele, és teljesen külön helyiségeket alakíthatunk ki. Szobáink számát ezzel gyarapíthatjuk, a család életterét pedig megnövelhetjük vele. Ilyenkor érdemes gondosan megterveztetni az átépítést, és fokozottan ügyelni arra, hogy a későbbiek során ez ne okozzon majd gondot. Szakember segítségét kell igénybe vennünk mindenképpen, hiszen ő lesz az, aki úgy tudja elképzeléseinket megvalósítani, hogy hosszú távon minket szolgáljon.

Építkezés nélkül

Alternatív térelválasztó – nagyon mutatós és egy praktikus, hasznos megoldás lehet

Alternatív térelválasztó – nagyon mutatós és egy praktikus, hasznos megoldás lehet

Vannak természetesen olyan megoldások is, amelyek jóval költséghatékonyabbak, és igazán hasznosak lehetnek. És bár teljesen új, elszeparált helyiséget nem alakíthatunk ki velük, de életterünket megsokszorozzuk vele, és nem utolsó sorban otthonunk is megújul tőle.

Ilyen például a térelválasztók beiktatása. A speciális térelválasztók leggyakrabban fából, vagy műanyagból készülnek. Elemeikre lebontva kaphatók, és a lakásban összeszerelve igazán praktikusak. A beszerelést követően helyezhetünk el rajtuk virágokat, könyveket, képeket, és kedvünkre csinosíthatjuk. A kompaktabb darabok már tárolásra is alkalmasak, így éppen nem használatos párnáinknak, takaróinknak, és szőnyegeinknek kiváló otthona lehet.

Könyvespolc és függönyök

Ennél is alternatívabb megoldást jelent, ha egy-egy szobán belül könyvespolcunkat elfordítva, esetleg kiegészítve még egy-két könyvespolccal kettéosztjuk a teret. Nagyon egyszerű, és rendkívül látványos, amellett, hogy egyben költséghatékony is. Gyerekszobába, nappaliba egyik legjobb megoldást jelentheti.

Kissé légiesebb hatású térelválasztó a függönyök felszerelése a plafonra. Egészen más hatást érhetünk el vele, ajánlottabb hálószobában alkalmazni. Nagyon szép, igazán egyedi kialakításúvá varázsolja a helyiséget, és szintén rendkívül költséghatékony is egyben.

Hozzászólás írása