Az építőipari munkások legnagyobb segítsége lehet a lökéshullám terápia

A mai világban, hazánkban az építőipari szakmák versenyképes fizetést, gyors karrier lehetőséget és biztos megélhetést ígérnek. Mégis nagy hiány van az olyan építőipari szakemberekből, akik jó képességűek és vállalkozó szelleműek. Egy építés levezetése, egy háztömb felhúzása nem egyszerű feladat.

Kemény fizikai munka, melyet el kell végezni hatalmas fagyban, de még nyári kánikulában is. Sok fiatalt meg is rémít a kemény fizikai munka és a legtöbb felmérés azt is mutatja, hogy a mai fiatalok nagyon kis része szeretne felnőtt korában az építőiparban dolgozni. Pedig sokan úgy gondolják, a kreatív és alkotó fiatalokat ösztönözni kell, hogy legyen kedvük megismerni az építő szakmákat, hátha ebben fogják megtalálni hivatásukat. Ám a rengeteg emelgetés és cipelésnek köszönhetően az építőipari dolgozók és alkalmazottak élete sem egyszerű.

Folyamatosan szembe találhatják magukat derék, váll, csípő, térd fájdalmakkal, melyek egyértelműen túlterhelésre vezethetőek vissza. Szerencse hogy már hazánkba is egyre népszerűbb lett, a lökéshullám terápia mely az ilyesféle mozgásszervi fájdalom csillapítására és megszüntetésére is tökéletes lehet.

Hogyan működik a lökéshullám?

Az építőipari munkások legnagyobb segítsége lehet a lökéshullám terápia

Az építőipari munkások legnagyobb segítsége lehet a lökéshullám terápia

A lökéshullám terápiát eredetileg a vesekő kezelésére találták ki. Nem kellett sokat várni és a szakemberek rájöttek arra, hogy mennyire jó hatással van más fájdalmakra és betegségekre is. Legyen szó, csípőtáji fájdalmakról, vállfájdalomról melyek közül mindkettő könnyedén kialakul azoknál munkavégzés során a helytelen eszközhasználattól és túlerőltetéstől egyaránt.

Ha ettől a kellemetlen, minden napunkat megkeserítő fájdalomtól meg szeretnénk már szabadulni, akkor tökéletes lehet számunka a lökéshullám terápia, mely lényegében hanghullámok segítségével okoznak testünkben olyan vérbőséget, mely képes felgyorsítani az egész vérkeringésünket. Ez a felgyorsult vérkeringés pedig meggyorsítja a gyógyulási folyamatot. A lökéshullám terápia fájdalomcsökkentő és gyulladáscsökkentő hatású és kezelés során kis időn belül a görcsös feszülés is elkezd oldódni.

A legnagyobb előnye hogy mellékhatások nélkül a kezelt terület vérbősége a terápia után még hetekig öngyógyító mechanizmust folytat, így egy 15 perces kezelés akár heteken át is segíthet rajtunk. Ez a terápia nem a tüneteket nyomja el bizonyos ideig, hanem a fájdalom kiváltó okát és a gyulladását szünteti meg.

Hozzászólás írása