Az építőipar elveszíti a fiatal munkavállalókat - Építkezés Portál

Az építőipar elveszíti a fiatal munkavállalókat

Az építőipari ágazatnak komolyabb problémái is vannak, mint az aktivitási szintjét csökkentő válság okozta másnaposság leküzdése. Nem elég, hogy sokan előítélettel tekintenek a kétkezi munkát végző emberekre, a fiatalokat teljes más dolgok érdeklik.

Az ágazatnak ma már rossz a megítélése a fiatalabb munkavállalók körében, akik a rossz időjárással, a fizikai megterheléssel és a fizetésekkel hozzák összefüggésbe, amelyek már nem érik el az építőipari fellendülés idejét. A szolgáltatási ágazat, ahol alacsonyabbak a bérek, több fiatalt vonz, hiszek ezek sokkal könnyebben elvégezhető munkák.

Ezért van az, hogy a szakképzett munkaerő hiánya miatt nem lehet megvalósítani bizonyos terveket, és a vállalatok kénytelenek pályázatot kiírni a jó szakmunkásokra.

A generációváltás és a készségek hiánya az ágazatban továbbra is olyan probléma, ami egyre erősebben meglátszik. Az olyan szakmák, mint a kőműves, zsaluzó vagy építésvezető a legkeresettebbek a projektek kivitelezéséhez személyzetet kereső vállalatok körében. Azonban a fiatalok között egyre kevesebb személyt találunk, akik képesítve vannak ezekre a feladatokra is.

Mit akarnak dolgozni a fiatalok?

A magasan képzett munkavállalók új generációi megváltoztatták a játékszabályokat. A termelékenység a munka alapja, de soha nem a hosszú munkaidő és a vállalat iránti teljes odaadás alatt értendő.

Az 1985 után született fiatalok másfajta tulajdonságokat keresnek a munkahelyükön. Nem akarják megismételni azt, amit a szüleik tettek és tesznek: órákat töltenek az irodában, vagy a munkát minden más elé helyezik. A legtöbb tanulmány szerint a fiatalok a rugalmasságot helyezik előtérbe. Így a karriercéljuk az, hogy a szakmai karrierjüket az életmódjukhoz igazítsák, és nem fordítva.

Ennek érdekében javasolják a távmunka ösztönzését (pl. Dropshipping webáruház), amit már a világjárvány előtt is láthattunk, és a munkaidő megváltoztatásának toleranciáját. Hatékonyan és gyorsan akarnak dolgozni, ahol nem kell tizenkét órát az építkezésen tölteni.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada