Assassin’s Creed IV: Black flag

Azok számára, akik a korábbi részeket végigpörgették, nem kell taglalni mennyire zseniális játékról van szó. Kenway kapitány kalandjainak készítői semmit sem bíztak a véletlenre: a történet, a kalandokbeli megoldások, a karakterek kidolgozása… egyszóval nagyon igényes. Az új rész pedig majd’ minden platformon elérhető lesz, hamarosan.

Milyen konzolokon lesz játszható?

Az Assassin’s Creed előző epizódjának is nagy volt már PC-n a gépigénye. A Black flag-et úgy alkották meg, hogy látványvilága még valósabb legyen – hogy a gamerek számára olyan élményt nyújtson, mintha a legújabb Xbox, vagy PS platformon tolnák végig a játékot. Ilyen módon igen csak felteszi a mércét a videokártyáknak, hiszen különleges technológiát igényel majd a játék futtatása. De pánikra semmi ok, PC-re kicsit később dobják ki a cuccot, úgyhogy van még egy kis idő felturbózni a gépet, srácok! – Az Assassin’s Creed IV: Black Flag-et november 21-én lehet majd Steamen keresztül aktiválni. Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra november 1-től újítható be a cucc. Nintendo Wii U-n, PS4-en, és Xbox One-on pedig november 22-én kezdődhet a játék.

Assassin’s Creed IV: Black flag előrendelés

Assassin’s Creed IV: Black flag előrendelés a konzolokszervize.hu oldalon – Kenway kapitány kalandjainak készítői semmit sem bíztak a véletlenre: a történet, a kalandokbeli megoldások, a karakterek kidolgozása… egyszóval nagyon igényes. Az új rész pedig majd’ minden platformon elérhető lesz, hamarosan

Ami érdekes, hogy már több árusító helyre is megérkeztek a játékot tartalmazó lemezek, a hivatalos megjelenés előtt, melyekből már adtak is el. A fair play azonban az diktálta a gyártó számára, hogy a hivatalos megjelenés napján az addig elért képességpontokat lenullázza majd. – Értesülhettünk a Twitteren.

Assassin’s Creed IV, extrákkal

Bizonyos konzolokra elérhető lesz a DLC verzió, ami három darab extra küldetést csatol a kalandozásainkhoz. PlayStation 3-on, és 4-en már biztosan, ahogy Xbox One-ra is. Hogy a többi platformra is megírják-e? Hamarosan kiderül.

De miről is szól ez a játék?

Aki szereti a mászkálós kalandjátékokat, akciókkal dúsítva, azok számára kötelező darab. Az újoncok számára érdemes az első résztől kezdeni a játékot, a cselekmények érthetőségének szempontjából – ugyanis az epizódok során folyamatosan épül fel a történet.

Az alaptörténet szerint a templomosok és az assassinok (bérgyilkosok) évszázadok óta hadban állnak egymással. Valamennyiük célja, hogy kizárólagos urai legyenek a természetfeletti tárgyaknak. Főhősünk, Desmond Miles ősei assassinok, ezért foglyul ejtik őt a templomosok. Emlékeiben kutatnak, hogy információkra lelve hozzájussanak az ereklyékhez. A következő epizódban megszökik, és kutatni kezd múltja után – miközben karaktere közben folyamatosan fejlődik.

A Black flag epizódban az előző részben megismer Connor nagyapjának bőrébe bújunk bele, Edward Kenway-ébe, akivel a Karib-tengeren hajózunk. Hatalmas térképet gyártottak nekünk a játék készítői, melyen barangolva izgalmas kalandokba keveredhetünk.

Hozzászólás írása