Amit egy párnak az összeköltözés előtt tisztáznia érdemes - Építkezés Portál

Amit egy párnak az összeköltözés előtt tisztáznia érdemes

Ma már nagyon hamar döntenek úgy a párok, hogy összeköltöznek. Ez nemcsak a fiatalokra, hanem az idősebb 30-as, 40-es korosztályra is igaz, mert sokan osztják azt a nézetet, hogy lakva ismerszik meg igazán a másik. Ez természetesen valahol tényleg így is van. Mielőtt azonban összeköltöznénk a párunkkal pár dolgot érdemes tisztázni, mielőtt belevágunk az együttélésbe.

Az első és legfontosabb kérdés, hogy valóban eljött-e ennek az ideje. Ha saját magunkkal nem vagyunk rendben, akkor egy lakótárs, élettárs csak zavarni fog minket, még akkor is, ha szeretjük az illetőt.

Túl korán sem érdemes belevágni, hiszen ez tönkre is tehet egy kapcsolatot. Ha azonban mindkét félnek komolyak a szándékai, és eléggé ismerik egymást ahhoz, hogy tovább lépjenek, akkor érdemes a komoly döntések előtt, mint az eljegyzés, az esküvő vagy a gyermekvállalás, együtt élni kicsit, hogy valóban megismerhessük egymást.

Fontos kérdés, hogy ki költözik kihez. Sok pár esik abba a hibába, hogy az egyikük lakásban költöznek össze, ami nem közös otthon lesz, csak az egyikük lakása. Ha így áll a helyzet, akkor az együttélés gyakorta végződik kudarccal.

Ki fizesse a közös otthont?

Ez is egy lényeges kérdés. Ha közös ház építéséről vagy vásárlásáról van szó, akkor igazából közösen érdemes fizetni. Persze előfordul, hogy csak az egyik fél fizet, viszont a tulajdoni viszonyokat mindenképp érdemes tisztázni, mert ez vitához vezethet, különösen akkor, ha valamilyen családi kedvezmény miatt vágunk bele a közös otthon építésébe, vásárlásába.

Persze akkor is érdekes kérdés a fizetés, ha albérletről van szó. Ez a kérdés magával hozza azt is, hogy a pár közös kasszán lesz-e vagy sem.

Rengeteg olyan házaspár és élettársi kapcsolat van, ahol még mindig külön kassza van, csak le van osztva, hogy melyik számlát ki fizeti, vagy ki mennyit ad bele a rezsibe a másiknak. Ez kezdetben működőképes lehet, de egy hosszú távú kapcsolat esetén vitákat generálhat. Természetesen nem kell turkálni egymás tárcájában, de sok párkapcsolatnak vetettek véget az anyagi dolgokon történő viták.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada