Amikor a munka túl nő a párkapcsolaton - Építkezés Portál

Amikor a munka túl nő a párkapcsolaton

Az élet egyensúly, és ha az egyensúly a munka oldalára billen, előfordulhat, hogy az otthoni életünk a feje tetejére áll. Gondoljunk csak az építőipari időbeosztásra, ahol az ember tizenkétórában gürcöl a betevő falatért, miközben fizikailag is annyira kimerül, hogy utána rá sem tud nézni a másik.

Ilyenkor a partneri és a családi szerepeinket is befolyásoljuk, ami olyan következményekhez vezethet, mint a fizikai és érzelmi eltávolodás, vagy akár a válás.

Hogyan tartsuk fent az egyensúlyt a munka és a család között?

Először is fontos megérteni, hogy kinek van szüksége segítségre. Aki túlzottan beleesett a munkába, amellett, hogy befolyásolja az érzelmi életét, valószínű, hogy az alvási rendje is zavart, vagy nem az ajánlott időpontokban eszik. Ezek mind olyan jelek, amik figyelmeztetnek minket.

Az El economista szerint olyan korban élünk, amikor a munka az élet része, és minden ember számára lehetővé teszi, hogy hasznosnak érezze magát. A probléma az, amikor ez az egyetlen motivációjuk, mivel így minden energiájukat ebbe fektetik, és nem működnek más területeken, amelyek fontosak a harmonikus élethez.

Ezen a ponton fontos feltenni magunknak a kérdést, hogy miért a munka lett az egyetlen prioritás, akár a személyes célok miatt, akár azért, mert valami mást kerülünk.

Vannak, akiknek a munka függőséget okoz, és megszállottjai lesznek, mások pedig egy komoly problémát próbálnak titkolni a párjuk előtt, amilyen a potenciális zavar lehet, de arra is gyakran esik példa, hogy egyszerűen szeretik a munkájukkal járó adrenalint. Bármelyik is legyen a gond, érdemes időben kezelni.

A cél visszaszerzése

A párkapcsolati szakítások és különválások mellett az ember még azt is kockáztatja, hogy akár a túlhajszoltság küszöbére esik, ami a kimerültség és a depresszió szintjéhez vezet. Az egészséges egyensúlyban lévő, keményen dolgozó ember tudja, hogyan szabhat határt a munkájának, hogyan állíthat fel fontossági sorrendet, és hogyan delegálhat.

Ezek mindegyike olyan cselekvés, amelyre időt kell szánni, hogy megosszák a partnerükkel, a családjukkal és a barátaikkal.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada