Amikor a családi fészek megépítésére megy rá egy kapcsolat - Építkezés Portál

Amikor a családi fészek megépítésére megy rá egy kapcsolat

Sokan vágnak bele manapság az építkezésbe, hogy megteremtsék magunknak és családjuknak a tökéletes otthont. Ebben egyébként az állam is támogatja a családokat CSOK, Falusi CSOK, Babaváró hitel és számos más támogatás formájában. Igen ám, de alaposan meg kell fontolni, hogy belevágunk-e egy építkezésbe, különösen manapság.

Számos rémhírt hallani, hogy megszaladtak a költségek, megnőttek a hitelek törlesztői stb., ez pedig komolyan kihat a párkapcsolatunkra is. A stressz már önmagában is veszélyes lehet egy párkapcsolatra, hát még, ha egy olyan dolog miatt, mai annyi vitás kérdést rejt magában.

Már a költségek kérdése is vitás lehet, hogy miből szeretnénk finanszírozni álmaink otthonát. Vannak, akik eleve ellenzik a hitelt, mások költségtakarékosabbak, mint a párjuk, de akadnak olyanok is, akiket a költségek nem érdekelnek, csak a vágyott otthont szeretnék megvalósítani bármi áron. És ha már vágyott otthon, ez sem mindenkinek ugyanaz.

Valakinek a konyha fontos, másnak a dolgozó szoba, de vitás kérdéseket szülhet a gyerekszobák száma is.

Hogyan úszhatjuk meg az építkezést nagyobb párkapcsolati zökkenők nélkül?

Mielőtt bármilyen hitelt felvennénk vagy csak megterveznénk a tökéletes családi otthont, mindenképp üljünk le párunkkal egy nagy, őszinte beszélgetésre, hogy mi hogyan képzeli el az új házat, milyen költségkeretből valósíthatjuk meg ezt, és kinek melyik szoba, helyiség fontos, és mi az, amiről képes lemondani, ha szükséges.

Álmodni persze kell, és fontos is, hogy legyen egy képünk, milyennek is képzeljük el a közös családi fészket, de az álláspontoknak egyezniük kell.

Szóval, az első lépés a tervezés. Végezzünk egy alapos költségvetést, mekkora keretünk van, ebből mekkora ingatlanunk lehet. Számoljunk kicsit nagyobb költségekkel, hiszen az építkezések hajlamosak elúszni, már költségek és idő tekintetében. Azt is célszerű megbeszélni, hogy mi az, amit mi is meg tudunk csinálni, és mit akarunk mindenképp szakemberre bízni. Ezután persze a szobák, helyiségek elosztása, és a vágyak felsorolása jön. A kompromisszum fontos, hiszen közös álmot építünk.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada