Akadályozzunk meg az építőipari lopásokat!

Egy építkezésnél rengeteg külső tényezőre kell figyelni, ha nem akarunk kellemetlen meglepetésekkel találkozni. Sokan tapasztalták már, hogy akár fényes nappal is lopás áldozatává váltak, és hol építőanyag, hol pedig egy-egy szerszám tűnt el varázslatos módon. Ilyenkor kezdődnek az ujjal mutogatások, a munkás joggal háborog, a munkáltató pedig szintén elégedetlen lesz.

Pedig lehet, hogy a probléma a kerítésen kívülről jött, főleg akkor, ha még nem volt kész az a kerítés. Elég, ha megáll egy autó, vagy egy arra elsétáló ember vesz észre egy magára hagyott szerszámot, és már kész is a baj. Aztán a sötét estékről még nem is beszéltünk.

Ezzel a problémával sok cég úgy próbál megbirkózni, hogy külön biztonsági őrt fogad fel, ennek azonban több hátránya is van. A nagyobb területek folyamatos felügyelete lényegében lehetetlen. Hiába van egy őr, aki egész éjjel sétálgat, mivel valamelyik rész mindig magányosan marad, ami egy gyors tolvajnak tökéletesen megfelel.

Aztán meg kell említeni az emberfaktor, vagyis azt, hogy lehet bármennyire felkészített valaki, egy rossz napján még ő is elaludhat. Ilyenkor szokták mondani, hogy akkor bízzuk a technológiára.

A biztonsági kamerák előnye

Ki számítana arra, hogy egy építkezésen beépített biztonsági kamerák vannak? Lehet olyan, ami a közeli utat szemléli, hogy a gyanús járműveket később vissza lehessen keresni. Az is lehet, hogy olyan pontokra vannak letéve, ahol tökéletesen látszódik, hogy ki tartózkodik a terület közelében.

Meg persze arra is van esély, hogy a munkásokat is így ellenőrizzék. Tény, hogy a gép nem fog tudni feltartóztatni senkit, és sokan úgy törnek be a telephelyekre, hogy eltakarják az arcukat, azonban mindig van egy apró jel, ami megmutatja, hogy melyik irányba induljunk.

Ha pedig biztosra akarunk menni, akkor a kamera mellett saját őrt is alkalmazunk, ami talán az összes betolakodó kedvét elveszi a rablástól. Bonuszként érdemes megjegyezni azt is, hogy amikor a dolgozók tudják, hogy kamerák vannak kiépítve, akkor a munka is sokkal zökkenőmenteebben szokott haladni.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada