A megfelelő számítógépes környezetünk kialakítása

Építkezés, felújítás során át kell gondolnunk azt, hogy hová kerüljenek a számítógépek és a különféle számítástechnikai eszközök, mert nagyon nem mindegy, melyik zugot jelöljük ki.

Ahol sok időt töltünk

számítógép előtt nagyon sok időt töltünk a munkaidőn és iskolán túl is. Nagyon nem mindegy, hogy milyen sarkot választunk magunknak, ugyanis a bennünket ért hatások meg fogják határozni az általános hangulatunkat is.

Otthoni iroda kialakítása

Amennyiben otthonra szeretnénk irodát kialakítani, fontos, hogy lehetőleg napos szobát válasszunk, vagy eleve úgy próbáljuk meg építeni az új otthonunkat. Kerüljük az ablaktalan helyiség kialakítását, mert egész nap szorongani fogunk, és nem fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben. Lehetőleg ne legyen túlságosan kicsi sem a hely, a gépen túl kell még hely a különböző perifériák és az egyéb szükséges irodaszerek számára is.

Rendezze be irodáját otthon

Rendezze be irodáját otthon: Az otthoni iroda nem csak álom lehet, valósítsuk meg!

Mivel a gépet és az eszközöket működtetni kell, ezért kerüljük a levegőtlen helyiséget, nem tesz jót sem nekünk, sem a számítógépeknek. Amennyiben nagyteljesítményű gépeket kell otthonunkban üzemeltetni, akkor gondoskodjunk a megfelelő helyiségről és a légkondicionálásról is.

Számítógép a nappaliba

Amennyiben nem irodaként kell, hogy funkcionáljon a gép, akkor nyugodtan elhelyezhetjük levegősebb helyiségbe, például a nappaliba. Ha asztali gépet vásárolunk, akkor mindenképpen megfelelő méretű asztalt is vegyünk hozzá. Semmiképpen ne a lehető legsötétebb helyre tegyük az asztalt, próbálunk meg minél világosabb helyen megtalálni számára az ideális pontot.

Fontos, hogy olyan helyre helyezzük a számítógépet, ami nem zavar senkit, sem az átmenő forgalmat. A gép mindig tudjon megfelelően szellőzni, ne toljuk rá túlságosan a falra. Kalkuláljuk bele az asztalvásárlásba azt is, hogy legyen elég hely a számítógépasztalon a különféle perifériás eszközöknek, nyomtatóknak, szkennereknek is.

Hozzászólás írása