A Magyar Zene Háza elnyerte “A legjobb nemzetközi középület” díjat

Bárki, akinek köze van az építészethez vagy a zenéhez, biztosan hallott már a Budapesten épülő, kulturális világmárkaként emlegetett Magyar Zene Házáról. A nem csak külsejében egyedülálló és futurisztikus építmény ugyanis már most elnyerte a legjobb nemzetközi középület díját.

Persze ahogyan az lenni szokott, egy ilyen nagyszabású projekt körül számtalan körülmény nehezítette meg annak megvalósulását. Szerencsére úgy tűnik, hogy a politikai elit is lefutotta egymás között a szokásos köröket és elhárult minden akadály, hogy egy újabb gyönyörű intézménnyel bővülhessen Budapest és Magyarország.

A Liget Budapest Projekt részeként megépülő Magyar Zene Háza megmérettetésre került az egyik legrangosabb ingatlanos, nemzetközi versenyen. Az International Property Awardson elnyert díját, Gyorgyevics Benedek, a projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója vehette át Londonban 2019. december 2-án. Az Európa legjobb középületének járó díjat már októberben neki odaítélték és a világ 10 régiójának kategóriagyőzteseként érte el a kiemelkedőnek számító első helyet.

Rövid időn belül ez már a második világszínvonalú építészeti díja Magyarországnak

A díjátadón a vezérigazgató elmondta, hogy nagy büszkeséggel tölti el, hogy Budapestnek és Magyarországnak ez már rövid időn belül a második díja, amelyet intézmény építéssel elért. Tavaly ugyanis a Néprajzi Múzeum kapott kiemelkedő elismerést. Gyorgyevics Benedek úgy fogalmazott, hogy „erre minden magyar büszke lehet” és, hogy ez az épület is minden bizonnyal „Budapest egyik új ikonikus épületévé válik”.

Az építési munkálatok nagyon jól haladnak, hiszen a a felszín felett a szerkezetépítés zajlik, az alsó szinteken pedig már a szakipari munkákat végzik a kivitelezők. A tervek szerint 2020-ban eléri majd szerkezetkész állapotát és 2021-ben már megnyitja kapuit a nagyközönség előtt is. A zene ápolására pedig nagy szükség van, hogy testközelből is megismerjék a fiatalok a zenét és ne csak az internetes zeneletöltésben teljesedjenek ki.

Támogatta: zeneletoltesek.com

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada