A kert és az ősz - Építkezés Portál

A kert és az ősz

A kertimádók számára az ősz rendkívül fontos időszak. Ilyenkor még általában elég jó idő van ahhoz, hogy tevékenykedjenek, ültessenek, felújítsanak, de akár még építkezésbe is érdemes belevágni.

Ha nem is feltétlenül vágunk bele komolyabb kerti munkálatokba, akkor is érdemes felmérni a helyzetet, hogy a tél után majd milyen változtatásokat kell eszközölni, mennyibe fog kerülni. Akár el is kezdhetünk tervezgetni, bár az idő még jó arra, hogy meg is valósítsunk pár dolgot.

Az őszi ültetéseket, beviteleket ne halogassuk! Az időjárás ilyenkor szeszélyes tud lenni, mindig nézzük meg, hogy milyen időnk lesz, mielőtt még nagy munkába belevágnánk. Hordjuk be a házba a telelő növényeket, mielőtt még elfagynának.

Az ősz remek lehetőség a kirándulók számára, ha éppen nem esik az eső

Az ősz remek lehetőség a kirándulók számára, ha éppen nem esik az eső

Selejtezzük le azokat a dolgokat, amik már használhatatlanok, és újítsuk fel őket, ha tudjuk. Ha nem, akkor dobjuk ki őket, semmi szükség törött cserepekre, teljesen elrozsdásodott vasrudakra, vagy éppenséggel soha nem használt holmikra. Esetleg ha van ép dolgunk, akkor kérdezzünk rá a szomszédoknál, hogy van-e szükség rá, mert ki tudja, lehet, hogy valami gazdára talál. Ha teljesen jó termékről van szó, amit más még használhat, akkor akár érdemes lehet feltenni valamilyen apróhirdetési portálra.

Kisebb-nagyobb átalakításokat is végezhetünk, bár nem biztos, hogy sok kedvünk lesz a hidegben munkálkodni, ezért komoly munkálatoknak, ásás, beépítés inkább ne álljunk neki. Akárhónapokig félbe lehet hagyva a munkálat, és a kiásott terület sem a szemnek, sem a talajnak nem tesz jót, ha állva van. Az időbe profi szakemberrel való kivitelezés talán még belefér, de akkor ne halogassuk a dolgot, hívjuk minél előbb.

Ha nem szeretnénk idén már belevágni egy-egy nagyobb átalakításba, akkor egyelőre csak álmodjuk meg jövő tavaszig, hogy mi hogyan nézzen ki.

Hozzászólás írása

laurel and wolf best online dispensary canada