A kábeltévé bekötése

Csak akkor gondol az építkező a kábeltévé bevezetésére, amikor már elkészült álmai háza. Nagyon sokan szeretnek tévézni, ezért mindenképpen érdemes a házba költözés előtt valamivel letisztázni a televízió kérdését. Az első és legfontosabb kérdés, hogy milyen szolgáltató vagy szolgáltatók tudnak a környéken bekötni tévét.

Erről megkérdezhetjük a szomszédokat, de akár fel is hívhatjuk a kábeltévé szolgáltatókat, hogy melyiknél van erre lehetőség. Ne felejtsük el, hogy nem minden szolgáltatónál tud mindenki szerződést kötni, ez függ attól, hogy pontosan hol lakik. Még mielőtt a díjcsomagok között nézelődnénk, fontos, hogy erről tájékozódjunk.

Távirányító webáruház: http://www.hdplanet.eu

Ha csak egy szolgáltatótól van lehetőség tévécsomagot rendelni, akkor sajnos még választani sincs lehetőségünk, de ha több, akkor mindenképpen nézzünk körül, hol milyen akciók vannak. Akár össze is írhatjuk, a család melyik tévécsatornákat nézi, így könnyebb lesz a választás, hogy kisebb vagy nagyobb csomagot válasszunk. Gondoljuk át, hogy szükségünk lesz-e internetre, vezetékes telefonra, ugyanis ha komplex csomagot vásárolunk, akkor jóval olcsóbban hozzájuthatunk.

Digitális átállás 2013. - Set Top Box

Digitális átállás 2013. – Set Top Box – Bizonyos feltételek esetén szükség van egy set top box készülék beiktatására az analóg tv készülék elé a digitális átállás után. Ezzel kapcsolatban érdeklődjön Tv szolgáltatójánál.

Amennyiben nem akarunk fizetni a tévézésért, lehetőség van ingyenesen fogni néhány alapvető csatornát. A digitális átállás idén (2013.) történik, akik így szeretnének tévézni, azoknak egy set-top-boxra lesz szükség. A set-top-boxhoz jár egy külön távirányító is, azzal lehet váltani a csatornák között. A tv készülék saját távirányítóját ez nem helyettesíti, úgyhogy azt semmiképpen se dobjuk el. Ha mindenképpen egy készülékkel szeretnénk irányítani mindent, akkor megoldás lehet az univerzális távirányító használata is.

A szolgáltatók internetes oldalain nagyon sok akciót lehet találni, ha online kötünk szerződést, nem pedig személyesen. Ezt mindenképpen érdemes kihasználni, ugyanis sok pénzt lehet spórolni vele: lefaraghatunk a havidíjból, vagy egyösszegű kedvezményt kaphatunk. Ha hosszú idejű előfizetést akarunk kötni, akkor szoktak ajándékot is adni, például egy ideig kódolatlanul tudjuk fogni az összes csatornát. Ha nem akarunk hűségidős előfizetést kötni, számolnunk kell azzal, hogy úgy a legdrágább a csomag, két éves hűségidő esetén pedig a legolcsóbb.

Hozzászólás írása